Du är här

2011-05-26 - Musik
Peter Grundström, Björna, har skrivit två låtar till Christer Sjögrens kommande album. Foto: Per Ågren MediaBild

Peter Grundström specialskriver till Christer Sjögren

Låtskrivaren Peter Grundström från Björna och Thor-Görans har med två låtar till Christer Sjögrens kommande cd Kramgoa låtar 2011.

- Jag blev uppringd och fick i uppdrag att specialskriva låtar till Christer. Jag visste att det skulle bli hård konkurrens men jag tänkte att jag skulle göra mitt allra bästa, och det gick vägen. Jag skickade två låtar och fick med båda. Det blev bingo, säger Peter Grundström.

Christer Sjögren och hans skivbolagsteam på Warner Music har valt bland ett par tusen låtar. Peter Grundström finns därmed med bland den svenska låtskrivareliten som Lasse Holm och Torgny Söderberg.

Peter Grundström är också aktuell med låtar på finska dansbandet Tommys nya cd Spegelbild, Streaplers cd Ett år i taget och med 12 låtar på den egna Thor-Görans plattan Tillbaka igen.

- Jag får ständiga förfrågningar från artister, band och dansband runt om i Skandinavien hela tiden, det är fantastiskt skoj. Jag skriver hela tiden och nu har jag också tänkt sätta mig ned och finputsa på några av mina schlagerlåtar, berättar Peter.


"Kramgoa låtar 2011" med Christer Sjögren släpps den 22 juni.

Dela med dig av denna artikel på: