Du är här

2011-04-29 - Samhällsinformation
Ungdomarna från de politiska ungdomsförbunden i Ö-vik och Gunnar Eklöf, IOGT-NTO till höger spred budskap om langningens konsekvenser med mera. Foto: Mats Forsgren

Nästan var femte förälder langar till sina barn

Föräldrar och alla andra som langar alkohol till ungdomar uppmanas att tänka om.

Det menar de politiska ungdomsförbunden och IOGT-NTO som tillsammans med Ö-viks kommun arbetar mot den utspridda langningen som förekommer.
På tisdagen delade man ut informationshäftet "Tänk om" utanför Systembolaget och på gågatan i stan.

IOGT- NTO:s Gunnar Eklöf är en av frontfigurerna i denna manifestation och menar att langningen är ett stort samhällsproblem. Dessutom är tillgången på alkohol i hemmen betydligt större an vad som var fallet tidigare. Bland annat detta gör att många ungdomar lättare kommer åt att dricka.

– Syftet med vår aktion är att upplysa om det felaktiga i att langa. Vi har lagar och regler för att skydda utsatta grupper. Det är väl ingen nyhet att under alkoholpåverkan kan det mesta hända, säger Gunnar Eklöf, IOGT-NTO.

En undersökning, som CAN (Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning) gjort, visar att 17 procent av föräldrarna förser sina barn med alkohol. En skrämmande siffra tyckte ungdomarna från de politiska ungdomsförbunden.

Sofia Sidén (MUF) var en av de elva som delade ut information och pratade med folk på stan om langning.
Mer info om Tänk om- kopiera och klistra in följande adress i webbläsaren: www.tänkom.nu
Dela med dig av denna artikel på: