Du är här

2010-01-21 - Modo Hockey
Trots bra spel blev Niklas Sundström något av en syndabock sedan matchen avgjorts med honom i utvisningsbåset. Foto: Håkan Nordström

Modos mirakelvändning kom av sig

En kvällstidning hade utsett torsdagens derby till årets viktigaste match - och med goda skäl.<br />Modo spelade för sin slutspelsplats, för sin existens, för sin heder och – sist men inte minst – för att till varje pris fortsätta vara bäst i Västernorrland. <br />De föll på mållinjen.

– De första sju minuterna tycker jag att vi gör fantastisk bra; vi är täta och de kommer inte till någonting. Sen får de tyvärr in ett mål på volley. De sista sju minuterna tycker jag också att vi spelar bra, men så blir det en snedstuds …

Den alltid lika talföre Per Svartvadet sammanfattade mardrömsstarten i ödesderbyt på några sekunder, men trots underläget såg han inte alltför uppgiven ut. Det var nästan som om han hade på känn hur period 2 skulle börja. Då förvandlade Markus Näslund och Morten Madsen 0-2 till 2-2 inom loppet av 21 sekunder.

Glädjen blev dessvärre kortvarig, för när Timrå strax därpå fick spela 5-3 i 1.31 återtogs ledningen lika fort.  Modo hade dock taggat till rejält, kvitterade på nytt och vägrade därefter att släppa ifrån sig taktpinnen.
– Starkt av oss att komma tillbaks i matchen, tyckte målskytten Madsen inför tredje perioden.
Ingen i hallen sa emot.

I slutperioden tog det mindre än sex minuter innan Timrå hade begärt en välbehövlig time out, och i det läget kände Modopubliken stark segervittring.
Den höll i sig ända till slutminuten, när Niklas Sundström drog på sig en utvisning som gav gästerna 4 mot 3-spel i sudden – och väl där avgjorde Laurent Meunier efter en knapp minuts hård press.

Därmed går Timrå om Modo i tabellen med en poängs marginal.
– Jag tyckte mycket om matchen men inte om resultatet, fastslog nye tränaren Hannu Aravirta direkt efter matchen. Man måste se bakom resultatet och jag är mycket nöjd med killarnas insatser, offervilja och aggressivitet. Om vi bara fortsätter på det här sättet i 14 matcher till har vi goda chanser att komma in i festvåningen.


Modo - Timrå 3-4 (0-2, 3-1, 0-0, 0-1)

Period 1:
0-1 (09.25) 33. Mattias Karlsson (Pääjärvi-Svensson, Skogs)
0-2 (18.12) Kamil Piros (Meunier)

Period 2:
1-2 (20.27) Markus Näslund (Sundström/Green)
2-2 (21.48) Madsen (Häggström/Jonsson)
2-3 (23.42) Daniel Corso (Caslava/Sonnenberg)
3-3 (30.21) Per Hållberg (Zuccarello Aasen/Timander)

Förlängning:
3-4 (60.58) Laurent Meunier (Corso/M Karlsson)

Skott: 22-14 (8-8,14-6,6-10, 0-2)
Utv: MODO: 4x2 TIK: 3x2
Domare: Pehr Claesson
Publik: 7226

Dela med dig av denna artikel på: