Du är här

2010-05-13 - Modo Hockey
Foto: Pressbild

Modo värvar NHL-tuffing

Ryktet började sprida sig i slutet på april - och nu är värvningen ett faktum.
Den norske NHL-backen Ole-Kristian Tollefsen har skrivit ett treårskontrakt med Modo.

Tollefsen blir Modos tionde nyförvärv inför säsongen 2010/11.

– Vi har sökt efter en defensivt stark pjäs och i Tollefsen har vi nu hittat det. Vi är mycket nöjda över att ha lyckats knyta honom till Modo Hockey, säger Modos sportchef Fredrik Andersson.

Ole-Kristian Tollefsen mäter 188 cm, väger 95 kg och fyller 26 år den 6 juni. Redan som 18-åring lämnade han Norge och Lillehammer för spel i Nordamerika.
Först spelade han i WHL med Brandon Wheat Kings innan det blev spel i AHL och ECHL med Syracuse Crunch respektive Dayton Bombers.

Den 23 november 2005 debuterade han i NHL med Columbus Blue Jackets, där han gjorde 145 matcher  innan han inför denna säsong hamnade i Philadelphia Flyers.
Totalt har det blivit 163 matcher, fyra mål och tolv poäng samt 296 utvisningsminuter i NHL för Tollefssen.

Det kontrakt han undertecknat med Modo lyder på 2+1 år.
– Känns jättespännande. Jag ser fram emot att komma till Modo Hockey och den svenska Elitserien, säger Tollefsen och fortsätter:
– Jag vet att Modo är en klubb med fin historik. De senaste åren har det inte gått lika bra men nu vill man upp i toppen igen och det passar mig perfekt.

Fredrik Andersson är självklart mycket nöjd över att kunna räkna in Ole-Kristian Tollefsen i truppen.
– Han har erfarenhet och rutin. Han har också ambitionen och viljan att vinna. Ole-Kristian är defensivt stark, är stor och gillar att spela fysiskt. Han står upp för laget i alla lägen och att ha en sådan pjäs i laget är viktigt.

Under OS drog Ole-Kristian Tollefsen på sig svarta rubriker efter en tackling på Slovakiens Lubos Bartecko – en tackling som slutade med hjärnskakning för slovaken och med avstängning för honom själv.
Av den anledningen har han inte spelat under de senaste tre matcherna i VM, men i morgon är han tillbaka i laget.
– Jag har verkligen längtat. Det ska bli kul att få spela igen.
Dela med dig av denna artikel på: