Du är här

2011-02-17 - Teater
  • Göran Forsmark i rollen som ungkarlen Lennart, som drömmer om kärleken med Irina som han dejtar på nätet. Foto: Lars Kroon.
  • Göran Forsmark och Ingrid Wallin i Riksteaterns uppsättning "Ensam Rävhane". Foto: Lars Kroon

Jakten på kärleken

Göran Forsmark gestaltar ungkarlen Lennart i "Ensam Rävhane" på Folkan nu på lördag.

Lennart är ungkarl och bor hemma hos mamma, men på nätet hittar han Irina från Ryssland. Nu p ålördag, 19 februari, står Göran Forsmark på Folkans scen i föreställningen ”Ensam Rävhane”.

Lennart bor hos mamma Vera i en mindre ort i glesbygden. Han letar efter sällskap på Russian Loveline och börjar dejta på nätet med Irina från Petchenga. Lennart ljuger friskt om sig själv för att verka intressant. Stugan blir en gård med hästar, i stället för jobbet som taxichaufför blir han transportkonsult, bilkatalogen han läser blir Dostojevskij.

Han börjar plugga Linguaphone-ryska och skickar svindyra presenter till sin ryska kärlek. Lennart är lycklig. Det är inte mamma Vera.

Göran Forsmark och Ingrid Wallin har fått strålande recensioner för sina insatser i denna komiska tragedi, som skrivits av Olof Willgren.

– Pjäsen handlar inte bara om dejting utan lika mycket om kärleken mellan mor och son, om lyckan som alltid finns någon annan stans och att alla vill bli älskade men ingen vill älska, säger Olof Willgren.

Lokal arrangör är Örnsköldsviks Riksteaterförening.
Dela med dig av denna artikel på: