Du är här

2011-03-26 - Robbins Hockeybloggen
foto: Håkan Nordström

Hockeybloggen: Spelarbetyg Modo Hockey

Så här tycker jag om Modos spelare denna säsong, vad tycker du?

Att tänka på är att jag satt betyget gentemot spelarens prestation, en 4a på en spelare är inte samma som en 4a på en annan!



Målvakter

Nicklas Dahlberg, betyg: 2

Har gjort sitt jobb som back-up, hade en fin inledning för att sedan helt försvinna och tappa spelet. Bara att släppa till en Allsvensk klubb så kan vi ta upp Anton Forsberg till nästa säsong.

Nästa år: Släpp och börja inte ens överväga en förlängning!

Tuomas Tarkki, betyg: 1
Började helt strålande med att hålla nollan mot Brynäs i premiären, har precis som många andra mattats med tiden för att ibland inte ens kunna stoppa en badboll, stilen är uråldrig och han förlitar sig alldeles för mycket på sin storlek, han har även väldigt svårt för att stoppa puckar runt knäna som inte är rakt framifrån. Är inte en duglig förstamålvakt i Elitserien.

Nästa år: Scanna marknaden stenhårt och se vad det finns att ersätta med,
Tarrki har varit okey de matcher försvaret fungerat, men vi kan inte förlita oss på det, i sämsta fall kan vi ha kvar Tuomas.
 

Backar

Anders Eriksson, betyg: 1

Anders inledning var 4-stjärnig, han dominerade offensiva blå och körde över de stackars motståndarforwardarna som vågade sig in i Modos zon. Dock har Anders sänkt sitt marknadsvärde rejält i sitt spel de sista 15 matcherna, odisciplinerat och ovårdat, skakigt och osäkert, formen var som bortblåst och hans individuella misstag har varit förödande för Modo Hockey den här säsongen!

Nästa år: Spelar han hockey i något annat lag!

Per Hållberg, betyg: 2
Spelade riktigt uselt första halvan av säsongen, allt studsade fel för Hållberg och tidvis till och med fått sitta på läktaren, dock har Hållberg kommit igen och jag tycker att han har varit riktigt bra de sista 15-20 matcherna, jag har absolut inget emot en förlängning på ett år förutsatt att kontraktet är billigt!

Nästa år: Förläng förutsatt att han är billig!

Hans Jonsson, betyg 4
SnyggHasse har fått jävligt mycket skit den här säsongen, och har har de 2 senaste säsongerna inte gjort särskilt många glada, men denna säsong har Hasse varit som pånyttfödd! Han har verkligen MOSAT motståndare, visat hjärta och mod för laget, ett föredöme, jag bara önskar att han var några år yngre!

Nästa år: uppmana Hasse att spela med Örnsköldsvik Hockey så han håller sig fräsch och låna in om det blir en skadekris.

Daniel Josefsson, betyg 2
Snabb, smidig, explosiv och teknisk, 4 egenskaper som en offensiv back behöver, dock saknar han de absolut viktigaste, passningsspelet och ett riktigt skott, har inte gjort något större avtryck och länge ut att bli årets "Sondell" har dock spelat upp sig en aning på slutet, men jag ser hellre att man satsar på Tobias Viklund i en sån här roll då han är mer utvecklingsbar!

Nästa år: Släpp, Daniel vill flytta hem och det finns ingen anledning att förlänga.

Hannu Pikkarainen, betyg 5
Dominans rakt igenom, spelar inte fysiskt men lyckas ändå riktigt bra i egen zon, poängbästa backen i laget och spelade bara halva säsongen.

Nästa år: Behåll om möjligt, spelar sannolikt i KHL igen dock.

Mattias Timander, betyg 2
Har gått från att vara landslagsmässig till att göra väldigt enkla misstag, har den här säsongen tagit åt skogen för mycket onödiga utvisningar, antalet interference och holdings går inte att räkna.

Nästa år: Det står mellan han och Hållberg om vem jag skulle förlänga med, Hållberg är inte riktigt lika bra men ligger bättre till i och med att han har åldern på sin sida.

Ole-Kristian Tollefsen, betyg 3
Spelade riktigt bra innan han blev skadad, efter skadan har han varit lite upp och ner, dock en viktig kugge inför framtiden och jag är glad att vi signade han på ett så pass långt kontrakt som vi gjorde i somras.

Nästa år: Har kontrakt och finns ingen anledning att göra något åt det!

Jens Westin, betyg 2½
Har varit spännande att följa i år, känns skönt att vi har han på kontrakt och jag tror att han kan utvecklas mycket nästa säsong.

Nästa år: Har kontrakt och det finns ingen anledning att bryta det.

Charlie Cook. betyg -48
Sa redan i inledning att jag inte var imponerad va Cook, han floppade rejält och jag hoppas att han aldrig kommer tillbaka! 



Forwards

Lubos Bartecko, betyg 4

Visat ledarskap och jävlaranamma, ett föredöme och har producerat riktigt bra.

Nästa år: Beroende på vad som finns på marknaden så skulle jag kunna tänka mig en förlängning trots att han börjar bli till åren!

Jacob Blomqvist, betyg 2
Sliter som fan och gör grovjobbet, har dock inte visat prov på någon kreativitet och tar i dagsläget upp en plats som jag hellre ser Anton Byström på.

Nästa år: Beroende på hur många juniorer som är aktuella för a-laget så kan jag tänka mig att han får vara kvar, men för att han ska vara kvar så ska han träna slaviskt i sommar och be till gudarna att juniorerna stannar i utvecklingen.

Nicklas Danielsson, betyg 4
Riktigt imponerande inledning, mattades i mitten av säsongen och hade en märkbar svacka i sitt spel, hittade tillbaka och producerade i alla de omgivningar han testades i, kan behöva träna på att läsa spelet mer och bli mer svårläst för försvararna.

Nästa år: Har kontrakt och ska vara kvar!

Kristian Forsberg, betyg 4
Gör inget större väsen av sig i offensiv zon, smäller dock på riktigt bra, mer än vad man tror. täcker skott och offrar sig för laget, ett måste i varje lag.

Nästa år: Har fått förlängt och ska vara kvar!

Anton Hedman, betyg 1½
Jag hade stora förväntningar på Anton, och inledningsvis såg det riktig lovande ut, dock så har han ett väldigt begränsat spelsinne, jag ser hellre att man har en spelare som är defensivspecialist som smäller på som en tok än en spelare som bara kan göra det, jag tvivlar verkligen på att Freddan såg lika myckey hockeyspelare som tacklingsmaskin i Hedman inför säsongen.

Nästa år: Anton behöver tänka lite mer på lagets bästa istället för att sätta in en fet tackling, lär han sig det så kan han bli nyttig!



Magnus Häggström, betyg 1½
Gör det jobb han ska när han är på isen, har lärt sig att åka översteg till denna säsong, dock har produktionen uteblivit och tyvärr är Magnus begränsad på denna nivå just nu. Behöver bli argare!

Nästa år: Förläng på 1+1 och låna ut till ett allsvenskt lag över hela nästa säsong för att han ska utvecklas, utvärdera därefter hans säsong och aktivera förlängningen av kontraktet om det ser bra ut!

Morten Madsen, betyg 4
En hjälte på isen som är lika grym i offensiv som i defensiv zon, poängplockare som kompletterar skickligare spelare alldeles utmärkt!

Nästa år: Har tack godegud att han har kontrakt, är nog högvilt bland andra klubbar annars.

Ladislav Nagy, betyg 4
Sniper av rang, ska egentligen ha 5 men hans dåliga humör gör att han drar på sig dumma utvisningar i tid och otid, behöver lära sig att välja tillfällena för att laget inte ska skadas av hans dumheter.

Nästa år: Förutsatt att han inte kostar för mycket ser jag mer än gärna att han är kvar!

Byron Ritchie, betyg 5
Årets fynd, alla skrattade åt freddan när han värvade den tidigare så skadedrabbade kanadensaren, de fick ett stort FU tillbaka!

Nästa år: Jag hoppas verkligen att AJ kan övertala Byron att överge pengarna i KHL för att satsa vidare i MoDo.

Robert Rosén, betyg 1
Trots hans 10 mål i powerplay är jag väldigt besviken på Rosén insats den här säsongen, väldigt vek i alla moment, blir ständigt överkörd och tappar puck, är inte i närheten av att vara komplett!

Nästa år: Släpp och ge plats åt juniorer istället!

Per-Åge Skröder, betyg 3
Chefen var riktigt jävla urusel i början av säsongen, det har pratats om viktproblem och efter att Chefen fått lära sig att äta och träna rätt så ser han ut som en helt annan spelare, snabb, rapp, arg, tung, precis som man vill se han!

Nästa år: Har kontrakt och ska vara kvar!

Niklas Sundström, betyg 2
Har varit väldigt upp och ner denna säsong, sjukt långsam på sena dagar men skicklig som han är så kompenserar han med ett bra spelsinne, jag förstår dock inte att han inte försöker jobba igång benen lite mer, hade han varit snabbare skulle han vara ligans överlägset bästa spelare, har haft diverse problem vid sidan av och det har märkts på hans spel, verkar som att han glömt bort hur man skjuter och kladdar för mycket med pucken i PP

Nästa år: Om han accepterar en roll som center i 3/4 för att hjälpa till att skola in juniorer som t.ex. Westin och Olofsson så får han gärna vara kvar, men han ska inte vara tilltänkt att centra en producerande kedja!

Per Svartvadet, betyg 3

Har varit okey den här säsongen, har inte stått ut som en klipppa men har inte gjort bort sig heller, spelmässigt finns det inte mycket att klaga på utöver några mindre hjärnsläpp, anmärkningsvärt dålig +/- den här säsongen!

Nästa år: Står mellan han och Sundström om vem jag vill ska centra en lina med juniorer på flankerna.

Niko Dimitrakos, betyg, -486
fet, lat, dålig, trött m.m.
Dela med dig av denna artikel på: