Du är här

2010-01-31 - Musik
Jessica Andersson passade på att som DJ underhålla sina fans i Fjällräven Center efter lördagens match mot Frölunda. Foto: Håkan Nordström

”Här verkar det finnas mycket mer än Foppa”

Jessica Andersson gör ingen hemlighet av att hon har ett extra gott öga till Örnsköldsvik:<br />– Här verkar det finnas mycket mer än Foppa, Fjällräven och Paradiskullen. Under nästa vecka ska jag försöka knalla runt och se mig omkring. Kanske blir det också en och annan skotertur.

En av huvudfavoriterna i årets upplaga av Melodifestivalen inleder sin resa i Örnsköldsvik. Slutstationen kan mycket väl heta Eurovision Song Contest, men precis som alla andra mänskliga varelser har Jessica Andersson början från noll en gång och varit liten.
”Ta första stegen och visa mig vägen ikväll”, sjöng Carola, och på Timmervägen i Skövde var det en tioårig tjej som definitivt bestämt sig för sin väg. Exakt 20 år senare var det hon själv som stod på scenen i Scandinavium och just vunnit den svenska uttagningen i Schlagerfestivalen, skriver Janne Sundling i ”Berömda personer som kommer från Skövde”.
Men när Jessica Andersson, 36, träffar Webben 7 i Örnsköldsvik och testar festivalluften, den bitande kalla i januari, vill hon varken kalla sig för stjärna och titulera sig berömd. Vi träffar i och för sig en bedårande vacker, men samtidigt avspänd, ödmjuk och synnerligen sansad sångfågel.
– Jag ser definitivt inte mig själv som någon superstar och dessutom slog jag ju igenom ganska sent. Förhoppningsvis är jag bara en bit på väg, säger Jessica med ett leende.
Ärligt talat; hur många är det som sagt till dig att du påminner om en ung Monica Zetterlund?
– Jag tror faktiskt att du är den första. Däremot är det ganska många som tycker att jag har vissa likheter med Agneta Fältskog. Men Monica Zetterlund låter ju inte dumt (skratt). Det tar jag som en komplimang.

Dela med dig av denna artikel på: