Du är här

2010-01-19 - Modo Hockey
  • Hannu Aravirta, ny tränare i MODO Hockey. Foto: Håkan Nordström
  • Hannu Aravirta och sportchefen Fredrik Andersson under presskonferensen i Fjällräven Center.

Hannu Aravirta: Vi ska börja från nollan

Han har inte pratat löpande svenska på tolv år, men fixade ändå presskonferensen i Fjällräven Center. <br />– Vi ska börja från nollan, sa Hannu Aravirta.

Efter två timmar i Örnsköldsvik mötte Modo Hockeys nya tränare media.
– Välkommen hit till vårt första möte allihopa, sa den förre VM- coachen för Finland, plirade med ögonen och log det bredaste leendet han kunde.
Att ta sig an Modo Hockey i ett utsatt läge anser han vara en mycket intressant utmaning.
– Det handlar mycket om den mentala biten och jag har såklart inget hokuspokus att komma med. Ska vi lyckas med vår tuffa målsättning att ta oss till slutspel gäller det att alla kommer till jobbet varje dag med inställningen att göra allt bättre än tidigare.
Hannu Aravirta har en gedigen tränarkarriär bakom sig. Han har tränat Helsingfors, JYP, Jokerit och Lahti Pelicans i den finska ligan och blivit finsk mästare två gånger. Tillsammans med Curt Lindström vad han med och bärgade det finska VM-guldet 1995 och som huvudansvarig förbundskapten har han fört Finland till tre VM-silver.
– Det här var den mest meriterade tränaren tillgänglig på marknaden, berättar Modo Hockeys sportchef Fredrik Andersson. Han är en erkänt duktig taktiker och med mindre än en tredjedel kvar av säsongen är det sådana egenskaper vi prioriterat.
Aravirta tar omgående över huvudansvaret för laget, men kommer inledningsvis att förlita sig mycket på den assisterande tränaren Thomas Steen.
– Vi fokuserar play off till att börja med. Men lyckas vi och allt känns bra kommer jag säkert att vilja fortsätta det här förhållandet, sa Hannu Aravirta och lade armen över axlarna på en skrattande Fredrik Andersson.

Dela med dig av denna artikel på: