Du är här

2011-09-10 - Robbins Hockeybloggen
Samuelsson jr. var väldigt engagerad i allt som hände på isen.

Förlust i genrepet

Idag var jag och över 4000 andra MoDoiter på plats i Fjällräven Center

Matchen började ganska trevande och MoDo visade emellanåt fart och fläkt i sitt spel och då tempot vreds upp hade AIK inte en chans att hänga med, dock var det för långt mellan gångerna som MoDo visade att de verkligen ville vara med i matchen.

 

Tyvärr så verkade det som att domarna hade limmat fast pipan i munnen då det blåstes alldeles för ofta och matchen rycktes till stora delar sönder pga. alla spelavbrott.

 

Efter att AIK gjort 1-0 i PP så tappade MoDo successivt allt spel för att tillslut tappa till 4-0 och uppträdandet på isen var oroväckande likt hur det sett ut de senaste säsongerna. Dock ska vi ha i åtanke att vi har hela 13 nya spelare i truppen samtidigt som AIK har i stort sett exakt samma trupp som de hade förra säsongen.

 

Kort och gott så gör AIK en bättre match än MoDo som stod på hälarna alltför ofta.

 

Spelarbetyg: (1: sämsta betyg 5: högsta betyg)

Mikael Tellqvist: 3, Var riktigt bra och även om han kanske kunde tagit någon av de fyra puckarna som gick in så hade han en drös riktigt bra räddningar också.

Jonas Ahnelöv: 3, Spelade stabilt och gjorde inga stora misstag, bidrog inte med något offensivt men hans plats på isen är i egen zon.

Patrik Hersley: 1, Var tyvärr väldigt felplacerad vid flera tillfällen, dribblade bort pucken och slog felpass, behöver inse sina begränsningar och spela enkelt istället för att försöka spela som något han inte är.

Joonas Lehtivouri: 3, Helt ok, gjorde några fina brytningar och ligger ofta på rätt sida. Skulle gärna sett att man tagit bort Herlsey och låtit Joonas spela hela matchen med Jensa istället för att de skulle skifta hela tiden.

Freddy Meyer: 3, Var riktigt bra, egentligen en solklar 4 men hans agerande vid 0-2 var lojt, först ett felpass till Hedman och därefter såsar han hem istället för att ta i och AIK kan göra mål relativt ostört.

Thomas Pöck: 4, Pöck var riktigt bra idag, han hade en liten indianare men sett över hela matchen en av de bästa på isen, han har fått mycket goda lovord under försäsongen och han kan nog bli årets överraskning.

Ole-Kristian Tollefsen: 4, Spelade säkert och bra tillsammans med Meyer, spelade ofta mellan varandra för att dra isär AIK, drog även iväg på några offensiva räder med riktigt hög fart och bara sargen kunde stoppa hans framfart, var en riktig ledare på isen idag!

Jens Westin: 3, spelade säkert och bra, agerade bra vid två två mot en lägen där han helt stängde passningsvägen för den puckförande spelaren.

Fredric Andersson: 2, var osynlig och bidrog med hårt arbete men det hände inte mycket.

Dick Axelsson: 3, jobbade riktigt bra över hela banan, drällde lite med pucken till och från, visade klass när han fokuserade, klev av skadad i andra perioden och förhoppningsvis var det inget allvarligt.

Nicklas Danielsson: 4, grym fart som vanligt, visade att han verkligen vill och tar han ett steg till denna säsong så kan vi nog se han som förlorad, då kommer han vara högvilt bland KHL och NHL-klubbarna.

Kristan Forsberg: 3, i fem mot fem var han osynlig men klev fram som vanligt i Box-play, K-fop tillsammans med Madsen var grymma och stängde skott och passningsvägar för AIKs pp på ett föredömligt sätt.

Mika Hannula: 2, Väldigt osynlig idag, hade en sekvens när han fick upp farten och satte in några fina tacklingar men det hände alldeles för lite i för att man ska kunna se Mika som en toppspelare.

Anton Hedman: 2, var snäll på isen och försökte vid några tillfällen sig på att vicka lite handlederna med följ att han tappade pucken och AIK kunde kontra, behöver spela enklare och gör sig bäst framför mål.

Morten Madsen: 2, Morten var som sagt grym i BP med K-fop men alldeles för tam när han skulle vara kreativ, fumlade med pucken och blev lätt bortplockad av AIKs försvarare.

Henrik Samuelsson: 2, Såg lite trött ut och kom inte riktigt till rätta, det känns som att han skulle göra sig bättre med Skröder och Sundström och Danielsson skulle vara idealisk med Morten och Andersson.

Rob Schremp: 3, utöver målet så var det inte mycket som stämde för Rob, jetlaggad? Han såg slö och oengagerad ut stora delar och hade han inte satt 1-4 pucken hade han knappt fått godkänt.

Per-Åge Skröder: 2, Han såg lite slö ut och utöver några lägen då han vevade ordentligt efter pucken, men vi vet alla vad Skröder kan och vi behöver inte oroa oss!

Niklas Sundström: 3, bra i BP och visade att han faktiskt kan vara ganska snabb på skridskorna när han tar i, smart som vanligt och gjorde några avgörande klubbrytningar.

John Westin: 2, Blev serverad på ett silverfat men satte pucken utanför, var riktigt stark och kommer bli riktigt bra som rollspelare.

 

Vad säger du? är jag för elak eller kanske för snäll? Har jag missat något?

 Nu ska jag lira NHL 12 med min vän Jocke, ha en trevlig lördagkväll!

Dela med dig av denna artikel på: