Du är här

2010-10-19 - Nyheter/Reportage
  • Föreläsaren Manuel Knight inspirerade Örnsköldsviks företagare. Foto: Håkan Nordström
  • Knights föreläsning lämnade ingen oberörd...
  • ...och han hade inga problem att få med sig publiken.
  • På väg i en berg- och dalbana. Foto: Håkan Nordström
  • Kommundirektör Agneta Marell och Elvy Söderström invigde Företagardagen. Foto: Håkan Nordström
  • Folkligt. Foto: Håkan Nordström
  • Lekfullt under Manuel Knights föreläsning. Foto: Håkan Nordström
  • Mingel var ordet för dagen. Foto: Håkan Nordström

Företagardagen - en succé i repris

Denna tisdag rådde febril aktivitet i Fjällräven Center. 250 företagare var på plats för att delta i föreläsningar, utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter under den årliga Företagardagen.

Fjolårets arrangemang resulterade i många intressanta möten mellan 220 företagare från en mängd olika verksamheter och branscher. Succén repriserades nu med bravur och uppslutningen från näringslivet blev ännu ett snäpp bättre än under fjolåret.

– Den här dagen är ett led i vårt gemensamma arbete och skapar ett ännu bättre företagsklimat, säger kommunalrådet Elvy Söderström. Vi gör det för att få fler företag och fler jobb. 

Bland föreläsarna utmärkte sig Manuel Knight, en före detta elitsoldat i amerikanska Special Forces Operative, som berättade om sina upplevelser och erfarenheter som före detta krigsfånge och elitsoldat.

– God laganda kan vara smittsamt, sa Knight, som också delade med sig av sin syn på teambuilding, bra kommunikation och hur detta kan bidra till framgång för ett företag.

Framför allt bjöd dagen de deltagande på möjligheter att samtala, utbyta erfarenheter och inspireras av varandra. Elvy Söderström var smått lyrisk efter dagens slut.

– Vi vet att precis som i hockey krävs det ett lagarbete för att man ska vinna. I lördags blev det en femetta för Modo och i dag åstadkom vi en ny femetta tillsammans, för när man möts på det är sättet kan man lösa både stora och små problem. Även i år kändes det här så himla bra.

Dela med dig av denna artikel på: