Du är här

2010-02-04 - Modo Hockey

Foppa skadad när Modo föll tungt

I jakten på en slutspelsplats gäller inga lagar längre och Luleå gjorde allt för att stoppa Peter Forsberg. Med justa och ojusta medel.<br />Det fungerade. 4-1 till hemmalaget, Foppa lämnade isen skadad och nu är Luleå sju poäng före Modo.

Matchen i gamla Delfinen, numera Coop Arena, i Luleå var onekligen av nyckelkaraktär i striden kring strecket. Att få stopp på Peter Forsberg var en tydlig målsättning och hemmalaget gjorde allt för att störa Modos superstjärna.

Framförallt Thomas Raffl, Alexander Hellström och Robin Jonsson som gång på gång delade ut elaka efterslängar mot Peter Forsberg, som i ärlighetens namn, inte tvekade att ge igen. I början på den tredje perioden, vid ställningen 2-1 till hemmalaget, inträffade det som inte fick hända.
Luleåbacken Robin Jonsson duellerade med Peter Forsberg bakom hemmalagets kasse. När situationen var över gled Foppa omedelbart bort mot båset och stegade snabbt in i omklädningsrummet.
Rapporterna sa att ett finger var ur led.

Ville inte skylla på skadan
– Det stämmer. En fingerskada som inte har något med hans tidigare skador att göra, sa Modo-tränaren Hannu Aravirta till PPV strax efter slutsignalen.
Då hade hemmalaget fixat matchavgörande 3-1 och sedan 4-1 i tom bur då Modo satsade allt på ett kort.

– Vi startar matchen dåligt och har stora luckor i vårt spel. Vi fick kämpa för varje meter då Luleå inte gav oss något gratis, sa Hannu Aravirta och ville inte skylla förlusten på att Peter Forsberg fick lämna isen.
Närmare än ett stolpskott, signerat Marco Tuokko, vid ställningen 2-1 kom inte gästerna.

– Vi är naturligtvis inte alls nöjda. Att Luleå skulle vara starka i den första perioden visste vi om och ändå gör vi en riktigt dålig period. Det såg bättre ut i andra, men Luleå spelade med större hjärta, tycker jag och det märktes att de förlorat fyra raka matcher, fortsatte en besviken Modo-tränare och förbannade alla utvisningar.

Missar lördagsmatchen
Förlusten innebar bland annat att Luleå nu är hela sju poäng före Modo och att chanserna att nå en slutspelsplats kraftigt försämrades.
Trepoängsystemet gör dock att dramat långt ifrån är över.

Och Peter Forsbergs fingerskada kommer inte att äventyra hans medverkan i OS i Vancouver.
– Jag ska känna efter. Men jag tror inte det är någon större fara, sa han efter matchen till hockeykanalen.se.
– Men det blir nog svårt att spela mot Djurgården på lördag.

Luleå–Modo 4–1 (2–0, 0–1, 2–0)
Första perioden: 1–0 (8.52) Pierre Johnsson (Johan Fransson, Niklas Olausson) spel fem mot fyra, 2–0 (18.32) Martin Chabada (Kristofer Berglund) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2–1 (1.16) Hannu Pikkarainen (Peter Forsberg, Niklas Sundström).
Tredje perioden: 3–1 (12.54) Kristofer Berglund (Chris Abbott, Mikael Lidhammar), 4–1 (19.33) Mikael Lidhammar (Kristofer Berglund) mål i tom kasse.
Skott: 24–26 (8–8, 11–9, 5–9).
Utv, Luleå: 4x2. Modo: 6x2, 1 matchstraff (Hannu Pikkarainen).
Domare: Sören Persson, Lidköping.
Publik: 6 279.

Dela med dig av denna artikel på: