Du är här

2010-03-02 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Fansens krav: "Aldrig mera Kuben!"

Ända sedan skandalsemin mot Djurgården 1998 har Modofansens relation till domaren Tomas ”Kuben” Andersson varit minst sagt ansträngd.
Nu, efter måndagens stökiga länsderby, har missnöjet nått nya höjder.
På Modos forum ställs kravet att Andersson aldrig ska få döma en Modomatch igen.

Tomas Andersson har många års rutin och är en av blott två heltidsanställda proffsdomare, men i Örnsköldsvik går han inte direkt hem. Upprinnelsen till fansen nya upprop är en rad diskutabla domslut i matchen mot Timrå som gjorde fyra av sina fem mål i numerärt överläge.

Kommentarerna på forumet är många och, på sina håll, ganska färgstarka.


”Något måste göras! (- - -).Det är ju bara att kolla in statistiken, vi har inte vunnit en match i år med Kuben som domare. Om nu hockeysverige tycker att han håller elitklass så låt Kuben döma andra matcher och låt Modo vara ifred.”

/Asse.


”Jag anser att Kuben mer eller mindre på egen hand avgör kampen om de sista slutspelsplatserna. När han ensam dömt MoDos matcher så har MoDo förlorat 5 av 5. (- - -). Tittar man på en av våra huvudkonkurrenter Luleå så har de på 7 matcher med Kuben 7 vinster!”

/Wayne Gresky

 

”Det mest tragikomiska i sammanhanget är att vid två tillfällen under sista perioden så står man och jublar över att få spela PP innan man inser att det är en Modospelare som ska sätta sig...”

/Pixos.

 

”Bentacklingen på Foppa med ett par minuter kvar är så solklar att Ray Charles hade sett den”.

/Make Believes.

 

”Faktum är att jag var så frustrerad över hur Modo misshandlades på isen idag så jag åkte ner på en rinkbandymatch och tog ut min frustation genom att åka på matchstraff med avstängning hela året! Tack kuben!”

/steken84.

 

Signaturen ”Asse”, som ligger bakom initiativet, uppmanar bland annat Modo som förening att kalla domarbasen Peter Andersson till ett möte om saken. Hur mycket allvar det ligger bakom uppmaningen, och hur sugna Modo i så fall är på ett sådant agerande, återstår att se.

Dela med dig av denna artikel på: