Du är här

2011-01-31 - Hörnan

Blogg: Avskedspartaj och ett spratt som sprack

I fredags höll vi på Sjuan en avskedsfest för vår avgående vd, Anders.

Han lämnade in sin avskedsansökan redan i september, och har förgäves försökt bli fri från oss ända sen dess, men gjorde det ödesdigra misstaget att säga något i stil med ”jag stannar så länge som ni behöver mig.”
Klart som korvspad att vi inte släppte iväg honom då.

Nu, när styrelsen vaskat fram en värdig efterträdare, hyllade vi vår hittills förste boss med en hejdundrande fredagsfest där vi bland annat hade tryckt upp förnedrande foton av honom på 20 olika tallriksunderlägg. Han blev förstås jätterörd.

Framåt midnatt började vi planera för vilket sorts spratt vi skulle plåga ersättar-Fredrik med under hans första dag på jobbet… och det förslag som vann mest gehör tycktes gå ut på att helt enkelt gömma sig inne på fotograf-Håkans kontor så att hela arbetsplatsen låg öde när vår nye vd klev in.

Jag skötte mitt genom att inte dyka upp över huvud taget, eftersom jag hade en dejt med framtidens stjärnskribenter på Nolaskolan just då, men rykten säger att sprattet sket sig eftersom vissa av oss helt enkelt glömde gömma sig. Snopet för dem – men antagligen skönt för nyförvärvet på vd-posten.

Välkommen, Fredrik!

Dela med dig av denna artikel på: