Du är här

2010-02-02 - Övrig sport

Även bröderna Sedins häst är en vinnare

Där inte bara inom hockeyn som det just nu går bra för bröderna Henrik och Daniel Sedin. Under måndagskvällen uppe i ett kylslaget Boden tog nämligen deras egen kallblodige Bleke Kongen en efterlängtad seger i lopp 6 som gick inom V5-ramen.

Hästen gjorde en start i juli förra året, men fungerade inte alls. Tränaren Björn Karlsson fick huvudbry om vad som inte stod rätt till och tog så småningom kontakt med en kiropraktiker som då hittade felet på hästen. Problemet satt i ryggen och efter ett flertal behandlingar var "Bleken" åter i tävlingsform.

Bleke Kongen kördes av Bergsåkers Ulf Ohlsson som hamnade tredje utvändigt från start. När det återstod cirka 500 meter av loppet vreds hästen ut till attack i tredjespår och det blev en enkel seger vunnen med en halv längd.
Tiden 30,1 var värd 25 000 kronor (vinnarodds 4,95), (platsodds 3,16).
Tempo: Första 500 meter: 30.6 1000 meter efter 31.1.

Björn Karlsson meddelar att nästa start sker 11 februari, också den i Boden. Då i ett lopp med 40 000 kronor till vinnaren. Loppet heter Dubbelcupen och är ett uttagningslopp där vinnaren går vidare till en final som körs i samband med V75-tävlingarna på Romme, lördagen den 3 april.

Solängetstränaren hade ytterligare en häst till start. Det var med Kenneth Karlssons  Salo som tog en fjärdeplats med Bergsåkers Ulf Ohlsson i sulkyn. Tiden stannade vid 17,9 och fjärdeplatsen innebar 5300 kronor.

Lena Andersson

Dela med dig av denna artikel på: