Du är här

2010-10-26 - Hörnan

Att överleva en vecka på Sjuan

Som jag avslöjade för några rader sedan har min arbetsvecka ovanan att börja både på måndagar på torsdagar.
Från start till mål ser den ut ungefär så här...

Torsdag morgon: Alla murvlar samlas bland Riesen-kolorna i fotograf-Håkans koja och pratar om hur vi har tänkt oss att nästa veckas tidning ska se ut.

Resten av torsdagen: Vi ringer som galningar för att boka upp intervjuer med allt och alla, går bet lite här och var och inser att tidningen inte alls kommer se ut som vi tänkte oss för ett par timmar sedan.

Fredag: Intervjua, anteckna, skriva, skriva om, slita sitt hår, skriva om igen, gråta en skvätt, fortsätta skriva.

Lördag och söndag: Tre av oss skribenter gör sitt bästa för att undvika arbete medan den fjärde har dömts till att sköta webbjouren. De tre som undsluppit den tenderar att ändå hamna tillsammans med fotograf-Håkan på någon hembygdsgård eller hockeymatch med ett anteckningsblock i handen.

Måndag: Under ett nytt morgonmöte går det som vanligt upp för oss att tidningen inte heller kommer se ut så som vi tänkte oss efter att vi tänkt om första gången. Med det avklarat fortsätter jag med fredagens aktiviteter.

Tisdag: Fredagsaktiviteterna kryddas för min del med ansvaret för att hålla webben uppdaterad.

Onsdag: Artiklar, bilder, annonser och andra konstigheter pressas in i en gigantisk datafil där de tillsammans försöker se ut som en tidning. Min dag går mest åt till att läsa igenom varje bokstav av varje ord i det som ska bli vår fredagstidning i jakt på grammatiska blunders.
Dagen avslutas med narcissistiska applåder.

Torsdag: Alla samlas hos fotograf-Håkan igen och äter upp det som återstår av hans Reisen-samling. Håkan åker för att köpa nya kolor.

Ännu en grym vecka har därmed tagit sin början.
Dela med dig av denna artikel på: