Du är här

2010-02-03 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

Aravirta: ”Vi är redo att ge dem en fight”

Efter några dagars matchledigt är det nu dags för slutspurten inför OS-uppehållet. Det handlar om tre omgångar på fem dagar.

För Modo Hockey inleds det med en roadtrip och matcher mot Luleå och Djurgården.
– Måste med en gång säga att klubben ordnar det fantastiskt bra för oss. Vi åker charter till Luleå. Sedan vidare till Stockholm på fredag innan det även blir charter hem efter matchen mot Djurgården lördagkväll, säger coachen Hannu Aravirta.

Luleå i Coop Arena kommer att bli en tuff uppgift för Modo Hockey.
– Visst är det så. Luleå är av tradition starkt på hemmaplan. Men vi är redo för att ge dem en fight, säger Aravirta som inte snackar om hur viktig just den här matchen är:
– Finns ingen som helst anledning att prata i de termerna. Alla matcher som vi spelar är viktiga. Samtliga inblandade vet vad det är som gäller. Vi har som målsättning att ta oss till slutspel och då är alla matcher, alla poäng viktiga.

Aravirta har sett Modo Hockeys senaste match mot Luleå på DVD. Matchen i mitten av januari som Modo Hockey vann med 4-1.
– En bra genomförd match och bra målvaktsspel av Roman Malek är mitt intryck av den matchen.

Modo Hockey har den här veckan tränat i Kempehallen eftersom Fjällräven Center varit upptagen av förberedelserna för Melodifestivalen.
– Vi har haft det bra i Kempehallen. Det är kultur att vara där, säger Aravirta som ännu inte spikat laguppställningen mot Luleå:
– Det definitiva laget tar vi ut efter värmningen i Kempehallen på torsdag. Klart är att Roman Malek vaktar kassen. I övrigt kommer vi att åka med sju backar och fyra kedjor.


Modo Hockey mot Luleå:
Målvakt:
45 Roman Malek
(1 Niklas Svedberg)

Backar:
4 Tomas Mojzis
5 Hans Jonsson
7 Mattias Timander
18 Per Hållberg
44 Henri Laurila
47 Alexander Bonsaksen
48 Hannu Pikkarainen
80 Samuli Suhonen

Forwards:
6 Magnus Häggström
10 Per-Åge Skröder
13 Marco Tuokko
17 Morten Madsen
19 Markus Näslund
20 Oscar Steen
21 Peter Forsberg
24 Niklas Sundström
26 Kristian Forsberg
27 Josh Green
29 Andreas Molinder
36 Mats Zuccarello Aasen
39 Per Svartvadet
58 Dan Hinote

Noterbart är att
- Modo Hockey har full trupp att tillgå. Hans Jonsson har varit sjuk ett par dagar men är nu fit for fight.
- om Hannu Pikkarainen gör tre poäng till är han Modo Hockeys poängmässigt sett främste back under en säsong. Just nu är de Miloslav Horava som är det.
- Modo Hockey har plusstatistik mot Luleå denna säsong. Luleå vann första matchen tidigt i höstas med 3-1. Därefter har Modo Hockey vunnit med 4-1, 2-1 (efter sudden death i Coop Arena) och 4-1.


Modo Hockey Media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dela med dig av denna artikel på: