Du är här

2010-01-21 - Trehörningsjö
Lennart Eriksson, verksamhetschef för Hoppets Stjärna. Foto: Håkan Nordström

Hoppets Stjärna fångar flyktingar

På myndigheternas uppmaning strömmar nu människor ut från Haitis huvudstad Port-au-Prince, och den flyktingfloden är Hoppets Stjärna på plats för att fånga upp.<br />– Till att börja med upprättas tält där undervisning och matbespisning kan ske, säger verksamhetschefen Lennart Eriksson.

Myndigheterna i Port-au-Prince uppmanar sin befolkning att lämna staden för att bege sig tillbaka till sina byar och erbjuder till och med gratis transport.

Detta innebär också att hjälpbehoven utanför huvudstaden ökar dramatiskt. Därför ställer nu Hoppets Stjärna sina projekt till förfogande genom att upprätta så kallade ”feeding center”, matutdelningsplatser för flyktingarna, runtom på landsbygden.

Där har organisationen elva skolor som naturligt har fungerat som en fast punkt i Haitis byar och samhällen.

Samtidigt söker de katastrofsponsorer som på ett långsiktigt sätt kan vara med och bygga upp den redan befintliga verksamheten.

– Vi vill prioritera att barnen kommer i gång med organiserad verksamhet igen. Till att börja med upprättas tält där undervisning och matbespisning kan ske i de byar och samhällen där möjlighet alltså kan ges, säger Lennart Eriksson.

Dela med dig av denna artikel på: