Du är här

2010-01-25 - Kyrka hjärta Stad
  • Rebecka!
  • Janne och Rebecka Blad
  • Rebecka Blad!

Pannkakskyrkan!

Som vanligt är det party på torget i stan varje fredagsnatt med Pannkakskyrkan som steker pannkakor till alla som vill ha! Vi var ett helt gäng på 17 personer i alla åldrar från alla kyrkor som gick ut för att sprida lite glädje och sötsaker till Övik i fredagsnatt! Denna helg var vi även ett gäng på 15 glada pannkaksstekare som var ute lördag natt!<br />

Vi samlades på EFS-kyrkan kl 22 i fredags och lördags för att be och sjunga lovsång tillsammans. Sedan vispas 13 liter smet och en massa sylt, grädde, kaffe och kakor. Vid midnatt drog vi ut till torget och fortsatte kalaset!  Vi är ute till ungefär kl 03.00 och sen packar vi ihop och går tillbaka till kyrkan för att diska. Ca kl 04.00-05.00 säger vi tack, godnatt och godmorgon!

Många frågar varför vi gör det här? Vad är det som fått oss att stå ute mitt i natten? Det enkla svaret är att bön och handling går hand i hand. Vi ber för Örnsköldsvik och då vill vi också göra något konkret. Det är så viktigt att låta våra knäppta händer få öppna sig och sträckas sig ut. Tro är något som föds i hjärtat och kommer till uttryck i handling. Varför vi valt just pannkakor och mitt i natten är för att det är kul och en enkel sak att bjuda på:) 

Det finns ingen gömd agenda där vi försöker värva församlingsmedlemmar till våra kyrkor utan det är bara ett sätt att finnas till för människor och sprida glädje. Många har frågor om tro och då vill vi självklart finnas tillgängliga och inte bara sitta inne i kyrkorna och nöta bänkarna. Vi kan inte ge svar på allt men vi kan dela med oss av den tro vi lever med och göra så gott vi kan för att visa kärlek till alla i vår närhet.

Ibland kan en pannkaka och en kopp kaffe mitt i natten göra någon glad och då har vi uppnått vårt syfte! 

Vi har varit ute nu i 1,5 år och jag överdriver inte när jag påstår att det är veckans höjdpunkt när fredagen kommer och det är dags att dra ut med Pannkakskyrkan! Det är så härligt att få ge något enkelt och att få träffa alla härliga människor som bor i Ö-vik! 

Hoppas vi ses på Fredag ute på torget! 

 

Gud välsigne Dig! 

Stor Kram och Massa Kärlek från Pannkaksgänget!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela med dig av denna artikel på: