Du är här

2010-01-25 - Husum
Några bland många unga intressanta spelare i Husum Hockey. Laget går mot en spännande vårsäsong med bland annat DM-final mot Modo Hockey. Foto: Bengt Ulander

Spännande och händelserik vårsäsong för Husum Hockey

DM-final mot Modo Hockeys elitserielag och avancemang till alltvåan.<br />Redan nu på tisdag drar alltvåan igång efter det att Husum HK tagit andraplatsen i grundserien.<br /><br />

Husum, HKH och Kramfors från Ångermanland dessutom Ånge, Nälden och Brunflo från Jämtland är de lag som slåss om de två kvalplatserna till division 1.
– Vår målsättning är att bli etta eller sämst tvåa i den här serien och att därmed få kvala, träningsplaneringen har hela tiden varit inriktad mot att toppa formen nu till alltvåan, säger tränaren Mandus Lindström. 
– Hoppas Husumborna kommer och tittar på sina unga hockeygrabbar, och stöttar oss säger Mandus kollega, Ove Lindström.
Elitserielaget Modo Hockey på besök i Husumhallen och DM-final den 17 februari är helt klart årets höjdpunkt i Husum. Planeringen är i full gång inför finalen och Husums ordförande Tomas Lindblom är optimistisk:
– Det går in 2 200 personer i hallen och alla i kommunen ska få veta om när och var matchen spelas, dessutom verkar planerna gå i lås med persontrafik via Botniabanan dagen till ära.
Husum spelartrupp är ganska bred vilket har varit positivt i vinter. När förkylningar och skador kan tvinga spelare till vila en vecka eller två har ändå träningarna kunnat genomföras på grund av bredden i laget.

Dela med dig av denna artikel på: