Mode & skönhet

Shopping i dimman

Tisdag 26 januari<br />Det kyliga vädret håller i sig – hotfullt hängande moln med ett par retsamma regndroppar som får ängsliga spatserande att undra om det är lönt att fälla upp paraplyet eller inte.

Måndagens shoppingtur var, trots mindre missöden mycket lyckad. Trots att jag nästan fastnade framför Sherlock Holmes på morgonen (dessa män i tweed – mums) lyckades jag vara på Oxford Street strax efter klockan tio. Det är fullt möjligt att bilden av Holmes nonchalanta, men prydliga stil, som för övrigt känns härligt befriande, smittade av sig – då jag införskaffade en klassisk cape på New Look och ett par löst sittande khakifärgade byxor på River Island. En lakritspipa på det och looken är i hamn.

Ett varningens ord går ut till alla som ska handla på New Look, dock. De är dåliga på att ta loss larmlapparna på kläderna. Inte för att det pep hos dem, men i ett par andra butiker – vilket var ytterst genant. Ett återbesök hos New Look med en snabb kolla av larmen gav en försäkran om att nu skulle det minsann inte pipa mer. Men det tog en halvtimme dyrbar shoppingtid, och löftet om pip-stopp var ren och skär lögn. Tack och lov fick jag hjälp av en snäll vakt hos River Island som förklarade att problemet med just denna butiks inkompetens att oskadliggöra sina larm är vida känt, så om ni råkar ut för samma sak som jag – peka bara på kassen och pip själv desperat att det inte vill sluta låta.

Mitt i allt detta blev jag naturligtvis både hungrig och törstig. Tack och lov har London, trots Engelsk mats rykte, utmärkta ställen att få god och näringsrik mat. Pret a Manger har såväl smaskiga sallader som heta soppor, sval sushi och mumsiga mackor. Och vill du inte slita dig mer än nödvändigt från Top Shops utbud så finns en utmärkt servering, Eat, på bottenplanet på den stora butiken vid Oxford Circus.

Idag blir det troligtvis en lugn morgon innan jag och svågern ska gå och se Avatar i 3D. Som jag har längtat. Sen kanske det blir en tur i en av galleriorna vid Canary Wharf. Jag skulle vilja lära mig lägga rouge på det flörtiga brittiska sättet – lite mer synligt men ändå chict, och en sväng på Boots kan kanske hjälpa.

Publicerat