Mode & skönhet

Konst och konst

Molnen lättade upp några timmar igår, men större delen av just de timmarna spenderade jag i en mjuk fåtölj i en mörk biosalong. Jag hade sett fram emot Avatar så länge och blev inte besviken. Finfin film.

De olika trailers som visades innan filmen visar dock att 3d tekniken inte lockar fram det bästa hos alla filmmakare. Pirayor bland amerikanska collegeungdomar blir inte bättre för att tittaren tvingas konfronteras med de små odjuren (pirayorna eller collegeungdomarna – välj själv). Om en ros med ett annat namn ändå skulle dofta lika sött (Romeo och Julia), så luktar skit just skit även om det är i 3d.

Däremot ser jag med spänd förväntan fram emot Alice i Underlandet. Där James Cameron utnyttjade 3d effekten i Avatar för att få djup i bilden, ser Tim Burton ut att leka lite mer med sagoreferenserna i Alice i Underlandet – som det flytande huvudet på cheshire-katten.

När jag traskade ut från bion hade det redan börjat skymma, så jag begav mig till den labyrint som de olika galleriorna i Canary Wharf utgör. Jag lyckades gå i cirklar och fick ta mig ovan jord för att hitta rätt, men så småningom hade jag besökt allt som var värt att besöka och köpt en fyndklänning i siden på rean hos Monsoon. Den som är på jakt efter den typ av underbara, lätta och färgglada sidenklänningar som passar så bra på tillställningar som bröllop och baler, kan tryggt bege sig hit. Coast är också ett bra alternativ och det finns en längst upp på Regent Street, vid Oxford Circus, för den som inte har tid att leta runt.

Idag hade jag planerat att ta mig till Tate modern för att titta på det svarta hålet som den polske konstnären Miroslaw Balka skapat i turbinhallen. Men samtidigt är jag sugen på att strosa lite på stan med Daniel. Så om han har möjlighet att ägna sin svägerska lite tid blir det nog Notting Hill och lite vintagebutiker idag.

Publicerat