Samhällsinformation

Söndagens kollekt till katastrofhjälp på Haiti

Söndagen den 31 januari går kollekten i Svenska kyrkan i Jämtlands och Västernorrlands län till kyrkornas katastrofhjälp på Haiti.<br />– Jag önskar att det kommer att prassla ordentligt av sedlar i håvarna, säger biskop Tuulikki Koivunen Bylund.

Som en del av kyrkornas internationella biståndsallians finns Svenska kyrkan på plats på Haiti. Bland annat har ett nytt vattensystem installerats i en förort till huvudstaden Port-au-Prince. Vattenreningstabletter, medicinsk utrustning, tonvis med mat och tält samt flera läkarteam är andra exempel på vad som ingår i kyrkornas katastrofhjälp till Haiti.
För att stödja insatserna har Härnösands stift kastat om planerna för kollekten vid söndagens gudstjänst (den 31 januari). Det innebär att alla Svenska kyrkans församlingar i Jämtlands och Västernorrlands län kommer att ta upp kollekt till Svenska kyrkans internationella arbete, till förmån för de drabbade i Haiti.
– Eftersom vi finns med i ett internationellt nätverk, som redan innan katastrofen arbetade med bistånd på Haiti, har vi stor kapacitet att genomföra hjälpinsatserna på ett klokt sätt, säger biskop Tuulikki Koivunen Bylund.
Hon hoppas nu på många deltagare vid söndagens gudstjänster.
– Katastrofen på Haiti beskrivs som en av de värsta, lidandet bland människorna som obeskrivligt. Jag tror att många församlingsmedlemmar vill bidra till hjälpinsatserna, säger Tuulikki Koivunen Bylund som själv besöker Härjedalen och predikar i Ytterhogdals kyrka på söndag.

Publicerat