Du är här

2010-01-30 - Mode & skönhet
  • Brosch inköpt på Spitalfields market. Jag ser den som min medalj till mig själv för en utmärkt utförd shoppingvecka. I am the Queen och bargain hunting.
  • Svamp på Borough market. Foto: Märta Karlsson
  • Syrran shoppar grönt på Borough market. Foto: Märta Karlsson
  • Goda ostar på matmarknaden. Foto: Märta Karlsson

Marknader för sista slanten

Idag skiner solen över ett frostigt London. Så om mina utmattade och av blåsor beströdda fötter klarar det så blir det en hel del promenerande idag också.

Igår drog vid till Spitalfields marknad, vid t-banestationen Liverpool street, som är min personliga favorit bland Londons många marknader.

Här samsas konst, vintagekläder och smycken under det stora taket med unga, nya designers och deras kreationer. Kolla till exempel in Yumi Itos enkla men vackra kläder i egna märket Studio 25.3. Syrran och jag började nästan fajtas över hennes halsduk i svart spets. Dessutom kryllar det av mysiga butiker i området runtikring.

Marknaden har olika teman under veckans dagar. Måndag till onsdag och på lördagar har affärerna öppet, men det finns inga marknadsstånd. Torsdagar är det antikt och vintage som gäller och på fredagar konst och design. Söndagarna är den bästa dagen att gå för den som vill vara säker på att inte missa någonting, då det fullpackat av allehanda godsaker som lockar shoppinglystna. Och väldigt lite rat.

Borough market är det perfekta stället att ta sig på fredag eftermiddag för att köpa finmaten inför helgen, vilket var just vad vi passade på att göra. Ikväll blir det därför spanska korvar, franska och italienska ostar och sallad och grönsaker någonstans ifrån. Brödet köper vi idag när vi ändå ska in till stan för ett sista ryck i Londons butiker innan jag åker hem till Ö-vik imorgon bitti. Syrran ska guida mig till ett par spännande ställen med tyger, spets, knappar och allt den händige kan behöva – så får vi se om jag är det.

Dela med dig av denna artikel på: