Modo Hockey

Slutspelsrysaren fortsätter

Frågan inför matchen var given: Vilket lag skulle ta greppet om åttondeplatsen? <br />Svaret blev "återkom senare". <br />Slutspelskänslan var påtaglig när slaget om slutspelsplatsen slutade oavgjort.

Det var en av de där matcherna där hela hallen kokade redan från första nedsläpp.
Doften av Modoseger infann sig snabbt, när Frölunda inledningsvis fick två numerära överlägen som Modo mer eller mindre tillintetgjorde.
Laget fick det hela att se mer ut som fem mot fem-spel, och på totalt fyra minuters power play hade gästerna bara några sekunders etablerat spel i anfallszon.
Efter drygt sex minuter kom i stället ett ledningsmål för Modo efter att JVM-kedjan roat sig kungligt i anfallszonen.
1-0 i paus var lite i underkant - och sett till utvecklingen i mittronden skulle fler mål tyvärr ha behövts.

Modo i obalans
Frånvaron av en sjukanmäld Timander blev tydlig när Modo fick allt större problem med aggresivt spelande göteborgare. När klockan stod på 6.18 snodde kvitterade Niklas Andersson - och inte blev läget bättre när hemmalaget drabbades av tre utvisningar på mindre än tre minuter.
Där stod de dock upp bra och redde bland annat ut en halv minut minuts tre mot fem-spel.
En eloge skall också tillfalla Mats Zuccarello-Aasen, som inte nöjde sig med att agera spelgeni utan vid minst två tillfällen slängde sig för att täcka skott.
Likafullt var det ett Modo i obalans som gick till pausvila.
- Vi spelar inte alls bra i andra, pustade Morten Madsen mellan perioderna. Vi ställer till det för oss själva i mittzon och i egen zon. Nu får vi komma ut som ett nytt lag i tredje.

"För långsamma"

Det gjort inte Modo. Snarare var det Frölunda som klev fram ett snäpp och skapade stor oro runt Roman Malek.

Men så, efter tio minuter, kom ett byte från förstakedjan som åter förändrade matchens ansikte. Andralinan följde upp med att också de skapa press, och plötsligt hängde 2-1 i luften.
Där fortsatte det att hänga där matchtiden ut.
Efter trettiosex sekunder av förlängningen lyckades Frölunda med konststycket att fälla Mats Zucarello Aasen två gånger på tio sekunder, men något avgörande kom varken i det följande 4 mot 3-spelet eller under resten av förlängningen. Närmast var faktiskt Frölunda med ett frilägesribbskott i slutsekunderna.
- Vi var lite för långsamma med pucken både i fem mot fem och i power play, analyserade Modotränaren Hannu Aravirta. Men vi är fortfarande i ett bra läge och det är jättebra för oss att vi nu får vila till torsdag. Det har varit så häftiga matcher under veckan och det kanske har tagit på krafterna för oss.