Samhällsinformation

Nytt apotek öppnar i Örnsköldsvik

Nu påbörjar apotekskedjan Apotek1 sitt intåg i Sverige. Den 23 februari är det premiär i Stockholm och den 1 april är det premiär i Örnsköldsvik.

Läkemedelsverket beviljade den 29 januari tillstånd att bedriva fullskalig apoteksverksamhet för Apotek1s apotek i Nacka Forum och Väsby Centrum. Dessa två apotek blir de som slår upp portarna först.

– Att vi nu fått Läkemedelsverkets tillstånd för de första apoteken och därmed kan öppna innebär en viktig milstolpe för apoteksmarknaden i Sverige. Nu slår en erfaren apoteksaktör upp portarna till helt nya fullskaliga apotek i Sverige. Med Apotek1s erfarenhet av att framgångsrikt driva apotek i Norge är jag övertygad om att vi kommer att nå framgång även i Sverige, säger Tony Johansson, vd Apotek1.

I ett första steg kommer Apotek1 att under våren öppna minst 27 nya apotek runtom i Sverige

– Vi satsar på att bli lokala världsmästare i apoteksbranschen. Det ska vi lyckas med genom starkt fokus på lokalt entreprenörskap, gedigen farmacevtisk kunskap samt bra rådgivning till våra kunder. Vi har rekryterat kompetent och erfaren personal, vilket är avgörande för vår framgång, säger Tony Johansson.

Platsen för Apotek1 i Örnsköldsvik är Oskargallerian.

Publicerat