Du är här

2010-02-04 - Evenemang
Frispråkarn, Håkan Bäckman, har nummer sju i startfältet lördagens deltävling. Foto: Håkan Nordström

Högoddsare med självförtroende

Håkan Bäckman, med artistnamnet Frispråkarn, verkar avslappnad och på gott humör när han möter upp i foajén på Statt. Det är två dagar kvar till delfinalen i Örnsköldsvik där tv-tittarna får avgöra vilka som blir kvar och vilka som försvinner från tävlingen.

– Jag tror jag har en rätt ok chans att gå vidare – att vinna är en annan sak, säger Håkan Bäckman och sträcker på sig.

Det har varit ett hektiskt schema med intervjuer och repetitioner och ännu har förberedelserna knappt börjat. Håkan är en rookie i Melodifestivalsammanhang, om inte i musikbranschen, och den enda deltagaren i helgens deltävling som har en låt i hophop-stil – någonting han tror kan gynna honom i omröstningen.

– Jag lockar väl en yngre publik. Och folk jag stött på som jag aldrig träffat tidigare säger att de ska kolla för att jag är där. Sådana som aldrig annars kollar på festivalen, säger Håkan som är mycket nöjd att vara på plats i Örnsköldsvik.

– Det känns grymt att vara här. Hela grejen är faktiskt grym och alla artister är så softa.

Frispråkarn är en högoddsare, men av de som hört hans låt ”Singel” har många gett honom ett bra betyg och anser att han har goda chanser att gå vidare. Både för att låten står ut från mängden och för att den helt enkelt är… bra.

Varför ligger du då så dåligt till i förhandsoddsen?

– För att folk inte har hört namnet. Det är det som det beror på. Sen är hiphop är en undergenre i Melodifestivalen, men är inte sämre för det. Jag skulle inte vara här om jag inte var bra.

Dela med dig av denna artikel på: