Du är här

2010-02-04 - Modo Hockey
Foto: Håkan Nordström

”Skicka Sundström till tredjekedjan”

Efter en svidande bortaförlust mot Luleå är frågan befogad: <br />Vart har det nya, vinnande Modo tagit vägen?

Tomas Grundström, ungdomsansvarig:
– Vi mötte ett väldigt bra Luleå den här gången. De är tunga och stora, så när de spelar så disciplinerat som de gjorde nu och dessutom tillåts ligga på gränsen med interference och fasthållningar blir de svåra att möta. Jag tycker inte riktigt att Modo är på hugget i dag. Även om de fick en reducering ganska tidigt i andra perioden kändes de inte som att de var särskilt nära.
– Samtidigt kan det vara nyttigt med en sådan här match. Nu ska de åka ner och möta Djurgården i Stockholm, och det kommer definitivt inte heller att bli någon lätt match. Då gäller det att vi åker mer skridskor, är mer alerta och att vi inte drar på oss lika många onödiga utvisningar. Förhoppningsvis kan spelarna dra lärdom av den här förlusten inför matchen på lördag.

Britta Häger, supporter:
– I början tyckte jag att matchen verkade bra, men sedan blev det lite lägre tempo. Det blev lite väl mycket fajter och utvisningar som störde spelet. Och det var ju synd att Peter gjorde illa fingret, men bra att det inte skulle vara så allvarligt.
– I kväll var Modo det svagare laget, men för mig är Modo ändå alltid bäst. Man måste ju hålla på laget i vått och torrt. Jag önskar att vår hemmaklack skulle vara lika högljudd och lika distinkt som Luleås, som var helt fantastisk i dag. Senast Luleå var i Ö-vik förlorade de, men klacken stod ändå kvar i en kvart efter matchen och hejade. Sådan glöd vill jag se mer av även i Modoklacken. Själv är jag ju bara en gammal tant, men jag sjunger ändå… (skratt).

Robbin Öberg, Lumberjacks:
– Att Frölunda inte heller tog poäng var grymt viktigt. Nu är vi fortfarande bara en poäng efter dem, och de sju som skiljer mellan oss och Luleå finns det ju fortfarande tid att hämta in, men med tanke på hur spelet såg ut i kväll hör vi inte hemma i ett slutspel.
– Luleå gjorde Modo dåligt, men de var ju ändå bättre än Modo och det är ju det som räknas. Om Peter nu kommer tillbaka efter sin revbensskada – för det är väl ingen som tror att det var ett finger han skadade – så tror jag att man måste sätta upp Morten Madsen i hans kedja och skicka Sundström till tredje. Som det ser ut nu ger det ju inte mycket att två passningskungar håller på och passar varann hela tiden. Den kedjan behöver en powerforward och den rollen ska förstås inte Näslund ta.
– På plussidan var det kul att se hur arg Aravirta var efter första perioden. Han såg ut som ett åskmoln och det visar att han verkligen vill något med det här laget.

Dela med dig av denna artikel på: