Du är här

2010-02-06 - Evenemang
Artisterna laddar inför kvällens delfinal i Fjällräven center. Foto: Håkan Nordström

Silver laddar med semlor

Det är lördag och dags för artisterna att visa vad de går för i Melodifestivalens första tävling. Vi frågade dem hur de laddar innan det är dags att gå upp på scen.

Ola
– Alldeles innan jag går upp på scenen brukar jag gå in i mig själv. Jag blundar och tar några djupa andetag. Det brukar vara så mycket adrenalin, så då behöver jag koppla av.

Jenny Silver
– Just nu är det semmeltider så jag trycker i mig en massa för att bli go och gräddig. Annars ska jag sova ordentligt, äta och dricka bra och se till att ha det skönt. Jag har ingenting speciellt för mig innan jag går upp på scen. Det så olika ut på alla ställen man spelar att det känns onödigt att göra någonting speciellt innan som man kanske inte kan göra på alla ställen. Men gå på toa kan vara bra att göra innan.

Linda Pritchard
– Bra sömn och bra mat – det är basen. Positivt tänkande är också viktigt. Jag brukar tänka mer på att det är dags att underhålla er i publiken istället för att fokusera på mig själv och bli nervig.

Pain of Salvation
– Vore det ett vanligt gig så skulle jag hoppat omkring som en tok innan, men om jag gjorde det nu skulle jag hamna snett för den här låten, säger bandets sångare Daniel Gildenlöw. Nu får vi bara gå in på scenen, andas in och landa i känslan.

Anders Ekborg
– Genom att vila när det går att vila. Dessutom försöker jag att inte hoppas för mycket. Det är lite nytt för mig att bli bedömd så direkt som man blir i den här tävlingen. Innan jag går upp på scenen går jag och vankar fram och tillbaka. Jag kan inte stå stilla en sekund.

Jessica Andersson
– På lördag morgon så ska jag till Carolines spa och få en helkroppsmassage och floating för att få loss lite endorfiner i kroppen. Jag har inga speciella ritualer, men jag brukar gäspa innan jag går upp på scenen. Det är inte det att jag tycker det är tråkigt, men jag hyperventilerar när jag blir nervös och då gäspar jag för att jag tror att hjärnan behöver mer syre.

Frispråkarn
– Jag kommer nog att ladda ganska mycket på rummet. Repa låten och vara i min egen bubbla. Sen kommer jag att kicka texterna för mig själv alldeles innan jag ska upp.

Salem Al Fakir
– För mig är det ett speltillfälle som andra, det är bara att det är lite mer folk som tittar. Jag försöker förbereda mig bara så att jag vet vad jag ska göra. Jag tycker om grejen med att byta om till scenkläder så att man kommer in i någon slags stämning. Det har jag alltid och det är ett av de enklaste knepen för att komma in i någon slags stämning. 

Dela med dig av denna artikel på: