Du är här

2010-01-26 - Idas Thailand

Hej, eller Sawat dee kah som man säger på thailändska

Nu har vi varit här i över en vecka. Tidsomställningen och anpassningen till värmen är avklarad. Under denna tid har vi börjat komma in i den thailändska kulturen mer och mer.

Allt började så här…

Efter en tre timmars väntan på flygplatsen i Helsingfors, satte vi oss äntligen på det kalla flygplanet, med nosen riktat mot Bangkok, staden som aldrig sover.
Femton timmar senare anlände vi till Pattaya.

Där hoppade våra blivande parkamrater av extas för att äntligen få stilla ovisheten om vilka vi är. Under de kommande fem dagarna möttes vi sedan av en helt ny miljö som ingen av oss tidigare mött.

Språkbarriärens styrka bevisades, tidigare matvanor fick ta en tvärvändning hos oss alla, och vi fick lära oss att prata genom gester, charader och aktivitet ner i lexikonets värld.

Riset som serveras till dagens alla måltider här i Thailand, fick en hel del av oss att bli lätt frustrerade, och därför blev lyckan stor när vi kom till Bangkok och fick återförenas med den västerländska frukosten.

Atmosfären som huvudstaden har bjudit oss på, tillsammans med proppade shoppingpåsar, mätta magar och kameror fulla med sightseeingbilder, har skapat en kittlande längtan till Nong Khai, och utbytets riktiga början. 

Innan vi kan ta oss dit, väntas en öppningsceremoni med massor av olika thailändska representanter. Efter den väntar en tio timmar lång bussresa som kommer att ta oss till ytterliggare en öppningsceremoni. Förutom det är en välkomstceremoni inplanerad i vår hemby. Det är nu man förstår hur stort det här utbytet verkligen är i Thailand.

Vi hörs snart igen, då får ni mer detaljer!

Kram Mia, Fanny, Sofia, Johanna, Ida, Evelina, Simon och Maja.

Dela med dig av denna artikel på: