Du är här

2010-02-11 - Örnsköldsvik
Chefen för Kulturskolecentrum, Jan Gustafsson, har efter bara ett år valt att avbryta sin tjänst och flytta tillbaka till Örebro. Foto Håkan Nordström

Kulturskolecentrum utan chef

Besparingskraven för hårda, Jan Gustafsson valde att sluta efter bara ett år.

Jan Gustafsson, Örebro, tillträdde som chef för Kulturskolecentrum 7 januari 2009. Efter bara ett år har han valt att avsluta sin anställning. Riktigt varför han klivit av vill han själv inte berätta men klart är att han inte haft samma åsikter som skolchef Thorbjörn Öhlund angående hur snabbt det går att klara av de besparingskrav som Kulturskolecentrum har ålagts.
– Inte var det bara det. Det handlar om många bäckar små som gör att man till slut kommer till ett ställningstagande. Det rör sig alltid om en dialog när man bryter ett kontrakt och han tyckte att hans arbetsuppgifter var för övermäktiga, säger Thorbjörn Öhlund.

Hårda besparingskrav
Kulturskolecentrum redovisar ett underskott på 885 000 kronor för 2009, trots att utbildningsnämnden halverade det tidigare underskottet på 2,6 miljoner.
– Underskottet ska rättas till under 2010, så fort som möjligt. Kulturskolecentrum har en för stor kostym för sin budget, säger Öhlund.

Kulturskolecentrums verksamhetsledare Sten-Ove Sundlöf tycker att det är mycket tråkigt att Jan Gustafsson slutat i förtid.
– Verksamheten rullar på men det är klart att sånt här påverkar medarbetarna. Vi har ett underskott som vi måste beta av, vi har för stor kostnad i jämförelse med vad vi får kosta.

Hur ska ni lösa det?
– Det går bara att dra in på ett sätt.
Lärartjänster?
– Ja.

Rekrytering pågår
Tjänsten som chef för Kulturskolecentrum är utannonserad och ansökningstiden går ut nu på måndag, 15 januari. Därefter börjar en rekryteringsprocess som måste gå snabbt.
– Det är svårt svara på när tjänsten kan vara tillsatt, det beror på vem det är, var personen är och på uppsägningstider. Kan personen komma loss på en gång är det naturligtvis det optimala, säger Torbjörn Öhlund.

Fram tills tjänsten är tillsatt kliver gymnasiechefen Cathrina Strandberg in som tillförordnad chef för Kulturskolecentrum.

Dela med dig av denna artikel på: