Övrig sport

Måltorka i OS oroar inte Foppa

4–2-seger mot Vitryssland gör att Tre Kronor har två raka vinster inför mötet med Finland i morgon. Och det faktum att Peter Forsberg inte gjort ett OS-mål sedan Nagano 1998 tar han med ro:
– Klart att det inte är så kul att stå utan poäng, men jag har inte samma krav på mig som jag hade föra fyra år sedan, säger Foppa till HockeyExpressen.se.

Vitryssland var ett par centimeter från kvittering och Sverige kom undan efter att Daniel Alfredsson satt 4–2 i slutsekunderna.

– Över lag tyckte jag att vi ändå spelade väldigt bra. De hade inget att förlora mot oss. De mål jag gjorde i dag var väl bara att styra in i öppen kasse, sa Alfreddsson till SVT efter slutsignalen.

Nu går Tre Kronor in i nästa fas av turneringen. Finland väntar i morgon.

– Vii måste ta ett kliv upp nu. De kommer att höja tempot, de kommer inte sitta tillbaka och forechecka ganska hårt. Det kommer bli roligt att möta lite svårare motstånd fortsatte Daniel Alfredsson.

Ö-vikbekantingarna; Peter Forsberg, Daniel Sedin, Henrik Sedin, Samuel Påhlsson och Tobias Enström gjorde alla ganska stabila insatser utan att glänsa. Daniel Sedin svarade för en av fullträffarna och Henrik Sedin stod för två målpass.

Senast Peter Forsberg nätade i ett OS var mot Finland i Nagano för tolv år sedan. Kanske är det i morgon det lossnar för kedjan han bildar tillsammans med Henrik Zetterberg och Patric Hörnqvist.

– Vi skapar en hel del bra lägen, men kommer inte till skott tillräckligt snabbt. Det måste vi ändra på, säger Foppa till HockeyExpressen.se.

Publicerat