Övrig sport

Tre Kronor utslaget

Bästa matchen i OS för Peter Forsberg men inte ens det hjälpte i kvartsfinalen mot Slovakien.

Drömmen om OS-guld fick ett abrupt slut redan i kvartsfinalen sedan Tre Kronor inte orkat med Slovakien. Förlust med 3-4 (0-0, 2-3, 1-1) trots att Sverige förde matchen större delen av tiden.

Slovakien gjorde två mål inom loppet av 37 sekunder i andra perioden, en bedrift som Sverige sedan upprepade . Peter Forsberg spelade fram Patric Hörnqvist till 1-2 och var sedan inblandad när Henrik Zetterberg tryckte in kvitteringen via en slovakisk back.

I slutet av andra perioden återtog Slovakien ledningen och nio minuter in i sista kontrade man även in 2-4.
Daniel Alfredson gav nytt hopp med recucering till 3-4 bara 38 sekunder senare men närmare än så kom inte Tre Kronor.

Peter Forsberg gjorde sin bästa match i OS och även Daniel och Henrik Sedin svarade för ett starkt jobb, som dessvärre inte gav någon utdelning.