Musik

Meadows End på rockfinal i Göteborg

Ö-viksbandet är en av tio finalister i Showcase 2010.

Band från hela landet har fått lägga in en eller två demolåtar på Medborgarskolans musiksajt amplified.se. Tio band har sedan valts ut till fredagens final på Storan i Göteborg.
Ett av banden är Meadows End från Örnsköldsvik.

– Vi har ställt in oss på att vinna hela tävlingen, säger basisten Mats Helli.

Meadows End står på scen som näst sista band av de tio finalisterna, som får cirka tio minuter på sig att imponera på en jury som består av proffsmusiker, skivbolagsfolk och en representant för Sweden Rock Festival.
Uppträdandet bedöms utifrån trovärdighet, scennärvaro och publikkontakt. Juryn är intresserad av bandens eller artisternas egenheter, till skillnad från idoltävlingar där alla ska stöpas i samma form.

Vinnande band får hjälp av branschkunnigt folk med att gå vidare med sin musik. Det kan handla om till exempel skivinspelning, skivkontrakt och festivalspelningar.

– Vi har redan nu börjat spela in låtar till en fullängdare och visar det sig att det går bra i Göteborg och att vi får möjligheten att göra en proffsig inspelning så är det en bonus, säger Mats, som tror på seger.

– Vi har repat in extra låtar att spela när vi väl har vunnit.

Meadows End består i övrigt av Jan Dahlberg, gitarr, Stefan Sjölander, gitarr, Robin Mattsson, keyboard, Johan Brandberg, sång och Daniel Tiger, trummor.

Länkar
Publicerat