Du är här

2010-02-25 - Gideå

Malin Harjus ekoblogg är nominerad bland Sveriges allra bästa

Svenska folket kan välja mellan 36 nominerade från hela landet när de röstar fram sina favoriter bland landets miljöbloggar i en tävling arrangerad av konsumentsajten En lagom dos grönt.se.
Malin Harjus, ekobloggare i Gideå, är nominerad i kategorin mat och dryck.
– Det ska bli spännande att följa omröstningen, säger hon.

En lagom dos grönt .se – en konsumentsajt som testar gröna produkter – har nominerat bloggarna efter förslag från sina läsare. De nominerade är indelade i sex kategorier; livsstil, hälsa, hem & inredning, mat & dryck, mode & skönhet samt organisationsblogg. Under de kommande två veckorna utser svenska folket en vinnare i varje kategori genom att rösta på sin favorit.

Att Malin Harju är nominerad i kategorin mat & dryck fick hon reda på för en knapp vecka sedan. 
– Omröstningen är i full gång och sist jag kollade tror jag att jag låg på andra plats, säger Malin Harju.

Vad tror du är anledningen till att din ekoblogg blivit uppskattad och välbesökt?
– Jag tror att det hänger ihop med att den är okonstlad och inte kommer med några pekpinnar. Vi visar bara hur vi lever vårt liv, vilka produkter vi använder  och vilka val vi gör. 
– Sedan tror jag att det är en fördel att vi är en barnfamilj. Vi har inte obegränsat med pengar och får, som många andra, ta hänsyn till mycket.

Sofie Österheim är redaktör för En lagom dos grönt.se:
– Det är en otrolig blandning av bloggare, från mamman som försöker leva utan plast till VD:n som skriver om livet på ett företag som försöker driva sin verksamhet så klimatsmart som möjligt, säger hon och fortsätter:
– Vi är särkilt glada över spridningen, bloggarna kommer både från stora och små städer och från norr till söder. De nominerade skriver alla, på  olika sätt, om hur de anstränger sig att leva lite grönare. En lagom dos grönt .se ser ett ökat intresse hos människor att ta gröna beslut i vardagen utan att vara extremer, så kallade ljusgröna konsumenter.
– På kort tid har vi fått tusentals nya läsare av våra tips på bra, snygga och gröna produkter som redaktionen alltid själva har testat, säger Sofie Österheim.

Dela med dig av denna artikel på: