Samhällsinformation

Bjuder in till kulturdialog

Nu ska en gemensam grund för kulturens framtid i Örnsköldsvik skapas.

Onsdag kväll 3 mars hålls en öppen kulturdialog på Parken där kulturföreningar, kulturarbetare och andra kulturintresserade, tillsammans med politiker och tjänstemän, ska bygga en grund för kulturens framtid i Örnsköldsvik.
Bland deltagarna är politikerna Elvy Söderström (S), Dan Olsson (C), Gunnar Melin (FP), Magnus Aasa (KD), Ingrid Ågren (SPI), Mats Hedell (V) och Lars Näslund (M).

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Kaisa Hautala berättar inledningsvis om kulturen i Örnsköldsvik idag, och kulturstrateg Bettan Edberg sammanfattar den statliga kulturpolitiken.
David Berglund, chef för allmänkulturen, berättar om kulturen i Världsklass 2015-arbetet och därefter får alla dela med sig av sina drömmar om kulturlivet i Örnsköldsvik.

Frågeställningar som tas upp är: Vad är kultur för dig? Hur når vi varandra och ser varandra som medskapare? Hur får vi kunniga och engagerade kulturpolitiker som tar alla chanser att marknadsföra Örnsköldsvik som en kulturkommun? Kulturvision, hur vill vi att framtiden inom kulturområdet ska se ut?

Kulturdialogen hålls 3 mars 18.30 - 21.30 på Parken och syftet med träffen är att tjänstemän, politiker och medborgare gemensamt ska skapa en grund för en vision inom kulturområdet.

Publicerat