Övrig sport

Damkronorna missade bronset

OS-bronsmatchen mellan Sverige och Finland i ishockeyns damturnering slutade med vilt glädjejubel för Finland.
På övertid hittade finskorna rätt och knep bronset.

Under förmiddagen svensk tid missade herrarna en medalj efter förlust mot Slovakien. På kvällen var det damarnas tur då Finland till slut blev för svåra.

Tredje perioden blev dramatisk. Danijela Rundqvist kvitterade efter fem minuter och därefter blev det massor av kamp utan att något av lagen lyckades hitta rätt.

Det dröjde drygt två och en halv minut in i förlängningen innan avgörandet kom. Finland fixade en mycket efterlängtad  bronsmedalj efter mål av Saara Tuominen.

Finland-Sverige 3-2 efter 02.33 Overtime
(0-0, 2-1, 0-1, 1-0)
Första periodent:
00.43 utv 2 min Rosa Lindstedt hooking, 08.11 utv 2 min Jenni Asserholt slashing, 11.44 utv 2 min Saija Sirviö interference
Skott: 7-7.
Andra perioden: 02.18 utv 2 min Frida Nevalainen tripping, 04.24 1-0 Heidi Pelttari utan assist, 05.56 utv 2 min Michelle Karvinen roughing, 05.56 utv 2 min Katarina Timglas slashing, 11.11 utv 2 min Marila Posa tripping, 12.24 1-1 Maria Rooth assist Isabelle Jordansson och Emma Eliasson i power play spel fem mot fyra, 13.00 utv 2 min Finland lagstraff (satts av Anne Helin) för många spelare på banan, 16.02 2-1 Michelle Karvinen assist Linda Välimäki, 19.44 utv 2 min Emilia Andersson hooking
Skott: 8-2.
Tredje perioden: 03.47 utv 2 min Heidi Pelttari hooking, 05.09 2-2 Danijela Rundqvist assist Gunilla Andersson och Elin Holmlöv i power play spel fem mot fyra, 07.43 utv 2 min Mari Saarinen body-checking, 08.26 utv 2 min Pernilla Winberg high-sticking, 14.11 utv 2 min Emma Eliasson holding
Skott: 6-9.
Overtime: 02.33 3-2 Karoliina Rantamäki assist  Saara Tuominen och Jenni Hiirikoski
Skott: 2-0. Totalt: 24-18.
Utvisningar: Finland 7x2 min. Sverige 6x2 min
Domare: Nicole Hertrich, Tyskland
Publik: 16 398.