Du är här

2010-02-28 - Modo Hockey
Prinsen av New York blir kvar i Modo. Foto: Håkan Nordström

Sundström har skrivit på

Modo Hockey har förlängt kontraktet med Niklas Sundström. Parterna har enats om en förlängning över ett plus ett år.

Niklas Sundström kommer därmed att göra sin åttonde A-lagssäsong i Modo den kommande vintern. 
– Något vi är mycket nöjda med, säger sportchefen Fredrik Andersson. Inte bara för att ”Susse” har ett stort Modohjärta utan också naturligtvis för att det är svårt hitta spelare med hans kvalitéer.

Sundström har till dags dato gjort 327 matcher och 69 mål i Mododressen. Han har dessutom inte mindre än elva säsonger bakom sig i NHL, där debuten skedde i New York Rangers säsongen 1995/96.

I Rangers blev det dundersuccé i spel med bland andra Wayne Gretzky i samma kedja. Gretzky har många gånger  uppgett att han aldrig spelat med en bättre defensiv center än Niklas.
- I NHL får man sin roll och sedan är det bara att följa den till punkt och pricka, säger Niklas. Kanske därför jag tyckte att säsongen 2006/07 då jag kom hem igen blev så kul då jag fick agera över hela banan. Givetvis var SM-guldet då också en fantastisk sak.

Den här säsongen har hittills inte blivit vad "Susse" tänkt sig. En besvärande ljumsk- och magskada gjorde att det bara handlade om rehab länge och väl, men allteftersom har Niklas kommit igång och i de tretton matcherna efter jul har han gjort poäng i elva.
- Jag känner fortfarande enormt sug efter hockeyn, säger Nilkas. Dessutom är jag revanschsugen efter den här sega säsongen. Riktigt kul att Modo tycker det är värt att satsa på mig.

Sedan en tid tillbaka leder Niklas en kedja med Peter Forsberg och Markus Näslund; samma trio som i den minnesrika JVM-turneringen 1993 i Gävle gjorde dundersuccé och fortfarande har flera JVM-rekord genom tiderna. 
– Klart det är enormt inspirerande att få spela med två sådana världsspelare, säger Modos senaste tillskott till nästa års trupp.

Modo Hockey Media

Dela med dig av denna artikel på: