Övrig sport

Över hundra anledningar till att heja på Lindy’s Princess

Nyligen hade Solänget kickoff för andelsägarna till RIX-allsvenskans Stall Botnia. Hästen Lindy’s Princess skall tränas av Solängets proffstränare Susanne H Osterling.

Kickoffen började med kaffe och fralla till de dryga 100 andelsägare som tagit  sig ut till Solängets travbana. Andelsägarna hälsades välkomna av travbanechefen Ivan Hellström och tränaren Susanne H Osterling.

Susanne berättade om hur urvalsprocessen av hästen gått till och gav dagsaktuell information om Lindy’s Princess. Susanne fick svara på många frågor av de nyfikna andelsägarna. Vissa av dem hade aldrig varit i närheten av en häst tidigare.

Därefter kördes det snabbjobb med Lindy’s Princess på banan med löpande information från speakern B-O Månsson. Andelsägarna delades sedan upp i två grupper där den ena gjorde ett besök i Susannes stall för att få träffa sin häst och se det dagliga arbetet som löper i ett tävlingsstall samt få höra vilka rutiner som gäller för Lindy’s Princess.

Den andra gruppen gick på besök till Solänget Travskolas nya lokaler för att få tillfälle att se hur den verksamheten ser ut. De fick möjlighet att provköra ponny samt höra om travskolans barn- och vuxenkurser.

Mitt på dagen serverades en lättare lunch i Solängskrogen på publikplats, där det också gick att köpa V75-andelar. Information om hur hästen är försäkrad under året gavs av Peter Fahlén från Folksam.

Nu väntar andelsägarna med spänning när den första starten skall ske för deras häst.

Lena Andersson

Publicerat