Musik

Hur många finalbidrag får Örnsköldsvik?

När Melodifestivalen gästade Örnsköldsvik 2007 slutade det med att tre bidrag från staden nådde finalen i Globen.
Vilken deltävling som hade de bästa bidragen 2010 avgörs i kväll.

Då det begav sig för tre år sedan gick Måns Zelmerlöf och Sebastian Karlsson raka vägen till final medan nykomlingen Sonja Aldén skrällde sig hela vägen till Stockholm via Andra Chansen.
I kväll är det dags för en ny andra chans, och från deltävlingen i Örnsköldsvik är det två finstämda ballader som ska duellera nere i Örebro:
”I did it for love” med schlagerveteranen Jessica Andersson och ”Road Salt” med Eskilstunarockarna Pain of Salvation.

Båda bidrag stöter på väldigt annorlunda motstånd i sin första duell för kvällen.
Jessica tar sig an discosvängande Alcazar medan Pain of Salvation stöter på sin ultimata motsats i form av Pernilla Wahlgrens glättiga dinosauriemusik.
– Det är verkligen ytterligheterna som möts, säger sångaren Daniel Gildenlöw till folket.se. Hon har det mest traditionella och konventionella bidraget medan vi har det mest okonventionella schlagernumret. Det är en vattendelarduell. Det är inte Pain of Salvation eller Pernilla Wahlgren man röstar på, man röstar för om man vill ha en klassisk schlagerfestival eller om man ska mer åt en vanlig musikfestival.

Jessica Andersson, i sin tur, har lätta upp sitt nummer en aning. I kväll blir det utsläppt hår, mer ljus på scenen, en fläkt i slutdelen och sällskap av cellisten Marika Willstedt på scen.
Jessica tror på sig själv såväl som på Pain of Salvation.
– Men det är inte shownumren som är i final så här långt, säger hon till ttela.se. Det är det avskalade, enkla som gått hem i år.

Som Örnsköldsviksbo finns det förstås skäl att hålla en extra tumme för Jessica och Pain of Salvation, eftersom ett finalavancemang för dem vore detsamma som ett gott musikaliskt betyg åt deltävlingen i Fjällräven Center.
Sändningen startar som alltid klockan 20.00.

Publicerat