Modo Hockey

Äntligen slutspelsläge för Modo

Modo fick en kalldusch med tre sekunder kvar av period ett, men i mittronden gick laget både ikapp och förbi. Till slut vann man med 3-2 efter en förlängning med Henri Laurila som otippad hjälte.

Det var i den andra perioden som ett pressat Modo klev ut och tog tjuren vid hornen.
Mattias Timander kvitterade efter 7.50, och därefter dröjde det bara tre minuter innan Morten Madsen gav Modo ledningen. Regissör bakom båda målen var Mats Zuccarello Aasen som ser ut att vilja behålla sin nya förstaplats i poängligan.

I början på tredje perioden kvitterade HV71 till 2-2 genom Mattias Tedenby, som också låg bakom det första målet, och Modo blev sedan rejält tillbakapressat med ett antal numerära underlägen som följd.

Noterbart är också att Niklas Sundström saknades i Modo på grund av magsjuka, och att förstakedjan med Forsberg och Näslund därmed fick klara sig utan sin tredjelänk.
Det hindrade dem glädjande nog inte från att gå ut och avgöra tillställningen i förlängning. Duon fick varsin assist på Laurilas avgörande suddenmål i power play.

- Vi är jättenöjda med två poäng. Det betyder mycket för oss, sa Foppa till Canal Plus efter matchen.

Omgångens övriga resultat gjorde att Modo bara behövde en poäng för att gå upp på slutspelsplats – och nu tog man alltså två. Därmed är man en poäng före Luleå, två poäng före Timrå och behöver bara vinna sina egna matcher för att garanteras en fortsatt säsong efter omgång 55.