Hockey

I morgon börjar SM-slutspelet

Modo Hockeys damer förlorade sista matchen i Riksserien hemma mot Brynäs och nu väntar förmodligen AIK i kvartsfinal.

Damerna förlorade mot Brynäs med 3-4 i säsongens sista seriematch. Modo tog ledningen i första perioden efter knappt tio spelade minuter. Brynäs vände därefter på matchen och gjorde 1-3 i numerärt underläge, när det återstod 45 sekunder av andra perioden.
Knappt fyra minuter in i tredje kunde Therése Sjölander reducera till 2-3 mål men bara en dryg minut senare ökade Brynäs på till 2-4.
Hoppet tändes åter igen för Modo, när Tina Enström pangade in 3-4 i power play då det återstod knappt fyra minuter av matchen. Fastän hemmalaget plockade ut Sara Sundqvist  ur målet, kunde Brynäs hålla emot till slutsignalen ljöd.
Det här betyder att Modo hamnade på fjärde plats och Brynäs klev upp till andra, eftersom Linköping förlorade mot AIK.
Därmed är det trean Linköping som får börja med att välja motstånd i kvartsfinalerna. De har att välja mellan tabellfemman AIK och sexan Leksand och det lag som LHC inte väljer, får Modo möta.