Du är här

2010-03-11 - Modo Hockey

Besvikelse men framtidshopp

När Modo var piskade att vinna mot ett Södertälje som inte hade något att spela för höll man inte för trycket.
Då säger hockeypanelen så här:

Tomas Grundström, ungdomsansvarig:
– Det händer igen, två matcher på raken då man inte klarar av att prestera när det gäller som mest. Det är sorgligt. Det var upplagt för matchboll men man klarade inte av det. På något sätt känns det som att man har ett fullständigt lag men ändå räcker man inte till. Det som saknas är den där extra lilla lidelsen. Vid flera tillfällen när man behövt vinna som mest så klarar man inte av det.
– Det är intressant när vi ser att vi mött lag med mycket juniorer de två sista matcherna. Kanske hade vi mått bättre av att ha fem-sex juniorer med i den här matchen. Jag hoppas och tror att det kommer en ny era och att energin, anfallslusten och lidelsen för att vinna kan finnas i de yngre spelarna och att vi kan ge dem plats i föreningen.
– Jag tror stenhårt på att vi inom föreningen pratar ihop oss om en mix av yngre spelare som tillsammans med rutinerade ska ge en ny energi till hockeyn i Modo. Vi måste ha en plan på det här, jobba åt rätt håll och värva rätt spelare som kan ta hand om de yngre.
– Även om det är tungt just nu så ska vi gå vidare.


Britta Häger, supporter:
– En sak ska jag säga och det är att jag tycker att Modoklacken ska ha beröm, jag hörde dem hela tiden och jag önskar att jag hade fått vara där. Det var verkligen jättespännande och när de fick ett mål till hoppades man hela tiden att det skulle ordna sig. 
– Jag tycker att de hade lite otur. Men man vinner inte jämt och jag tycker ändå om våra pojkar, de gör ju så gott de kan. Och om det gick dåligt den här säsongen så måste det gå dubbelt så bra nästa säsong. Vi överlever och blir starkare, alla motgångar är till för att övervinnas.
– Själv ska jag försöka bli frisk från förkylningen och om jag hinner friskna till är jag plats på lördag och ser sista matchen.

Robbin Öberg, Lumberjacks:
– Modo klarar inte av att spela under press, det ha de visat gång på gång. En sådan här match ska Modo ta en promenadseger mot ett lag som håller allsvensk klass men ändå blir de utspelade vissa perioden. Spelarna tar inte sitt ansvar helt enkelt.
– Fredrik Andersson ska inte ha något skit tycker jag, han har fått ihop ett bra lag med de ekonomiska förutsättningarna han hade. Men hemvändarna har inte kommit upp i normal nivå. Jag tycker också att Aravirta gav dem alla möjligheter i den här matchen. Han gjorde allt han kunde men spelarna höll inte normal nivå.
– Vi får nu hoppas att man gör en rejäl utrensning, rensa bort de äldre och de som inte håller måttet och gör rätt värningar av etablerade spelare. Nu har Freddan all chans i världen att sätta sin prägel på laget.

 

Dela med dig av denna artikel på: