Samhällsinformation

Pontare kan bli politiker

Börje Salming, Ingemar Stenmark och Roger Pontare är kändisarna som ska hjälpa det nybildade Norrländska samlingspartiet.

– Det behövs en ny stor trumma för Norrland, säger Roger Pontare till allehanda.se.

Pontare, som under en period bodde i Örnsköldsvik, förklarar bakgrunden till att han engagerat sig i partiet så här:
– Engagemanget för Norrland har alltid legat mig varmt om hjärtat. Att man kan vara med och påverka och att man också som känd person kan vara med och arbeta för ett bättre Norrland.

Pontare, Salming och Stenmark blir det nya Norrlandspartiets stora ambassadörer, namn som ska locka väljare. Partiet lovar också att det kommer att hända mer saker inom den närmsta tiden.
Bland annat ska partiet ut på turné från Gävle i söder och hela vägen norrut för att värva röster på 43 olika platser, med målet att komma in i Riksdagen.

Norrländska samlingspartiet, som inte vill ligga i någon högger/vänster-skala, har en politik går ut på att låta Norrland få produktionsskatt på skogen, vattenkraften och malmen. Pengarna ska användas till att utveckla Norrland, som partiet vill se som en självstyrande del av Sverige, på ett liknande sätt som Skottland i Storbritannien.

– Högern har gått åt vänster och vänstern har gått åt höger. Jag vill vara en del av det nytänk som Norrländska samlingspartiet står för, säger Pontare till allehanda.se.
– Vi måste ändra på det inre klimatet. Inte sitta hemma och småtrumma på köksbordet. Väcka liv och visa lite mer jävlar anamma. Bli lite mer fransmän, säger den folkkäre artisten som ännu inte bestämt sig för om han ställer upp som kandidat på röstsedeln.

Publicerat