Du är här

2010-03-13 - Modo Hockey
  • Poängvinnaren Mats Zuccarello Aasen efter matchen. Foto: Håkan Nordström
  • Markus Näslund tackar sina trogna fans efter matchen. Foto: Håkan Nordström
  • Mats Zuccarello Aasen glad efter sitt mål och över att ha vunnit årets poängliga. Foto: Håkan Nordström

Zuccarello poängligavinnare och Näslund tog adjö

Modo vann den betydelselösa sista matchen över Rögle med 4-2 inför halvtomma läktare.

– Det här är kanske något man kan se tillbaka på med stolthet senare.
Det säger Mats Zuccarello Aasen efter ett mål och en assist, vilket betydde att han höll undan för Linköpings Tony Mårtensson i Elitseriens poängliga.

64 poäng, och 23 mål och 41 assist för norrmannen, som också gjorde succé i OS. Får ö-vikspubliken verkligen se honom på isen igen nästa säsong?
– Jag har två år kvar på kontraktet och just nu förhåller jag mig till det. Men jag ska inte sticka under stol med att jag alltid haft en dröm om att få spela i NHL. Det är förstås kul att det gått så bra för mig i år men jag vet i dag inget om framtiden.

Skönt avsluta med seger
Hannu Aravirta såg lättad ut efter matchen och passade på att ge beröm till Niklas Svedberg, som fick förtroendet att vakta kassen.
– Niklas har sett mycket bra ut på träningarna den senaste tiden och det visade han även i kväll. Det var förstås också mycket härligt för oss att få avsluta med en vinst på hemmaplan, säger Aravirta.

Inramningen kunde dock ha varit trevligare. Visserligen uppgavs publiksiffran till 6 072 men hur många av dessa som verkligen var på plats vet ingen. Det gapade enorma hål på läktarna och även ståplats såg dystert ödsligt ut.
Helt klart var det många som hellre valde att sitta hemma och se på Melodifestivalen än att bevittna en betydelselös hockeymatch. Beskedet tidigare på dagen att Peter Forsberg inte skulle spela gjorde säkert också att många valde att inte gå. Det här kunde ju ha blivit både Forsbergs och Markus Näslunds avsked till hemmapubliken.

Nu är det slut
– Jag visste på vilka premisser jag spelade och visst var det lite speciella omständigheter, men nu är det slut. Definitivt.
Det säger Markus Näslund, som avslutade med två målgivande passningar och som inte tyckte att avskedet blev särskilt sentimentalt.
– Jag har varit med om det här en gång tidigare. Nu fick jag jättebra stöd från klacken och det känns förstås skönt. Det är klart att det känns trist med det här slutet, jag hade hoppats att säsongen skulle bli längre. Men sånt är livet. Skönt i alla fall att avsluta med en vinst.

Förlust på flera plan
Ett missat slutspel betyder givetvis massor av missade inkomster för Modo Hockey. Men det fanns även andra som förlorade på att så lite folk kom till avslutningen.
Svenska kyrkan var på plats i Fjällräven Center med 70 frivilliga för att samla in pengar till de jordbävningsdrabbade i Haiti, och de hade förstås kunnat haft en bättre kväll att fylla sina bössor.
– Tråkigt naturligtvis, men vi får i alla fall synas ute bland folk och det är viktigt så att man förstår att det fortfarande behövs mycket stöd för människorna i Haiti. Varenda krona vi kan samla in och skicka till Haiti är viktigt, säger Tidningen 7:s krönikör, prästen Daniel Breimert.

Modo - Rögle 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)
Första perioden: 1-0 (3.24) Niklas Sundström (Markus Näslund), 2-0 (7.47) Mats Zuccarello Aasen (Per Svartvadet)
Andra perioden: 2-1 (3.47) Daniel Rahimi (Ramzi Abid, Dominik Granak), 3-1 (6.08) Magnus Häggström (Mats Zuccarello Aasen)
Tredje perioden: 3-2 (9.06) Mario Kempe (Tommy Enström), 4-2 (13.39) Morten Madsen (Markus Näslund)
Skott: 22-27 (7-7, 7-9, 8-11)
Publik: 6 072 (betalande)
Domare: Mikael Lindqvist och David Bergman

Dela med dig av denna artikel på: