Evenemang

Massor av känslor

Kan man vara pytte-glad, svin-kär eller smyg-lycklig? Och vad är egentligen en känsla? Just nu kan man se massor om små och stora känslor i en intressant utställning på Folkets Hus Gnistan i Gullänget.

Här finns ett skåp med luckor som du kan öppna och se vilka känslor du får. Här kan du lyssna till känslor, se vilka färger som hör ihop med olika känslor och titta på burkar fyllda med pärlande skratt, busfrön, ljusa minne, hat, lycka, mjuka drömmar och mycket annat.

Utställningen "Stora & små känslor - och några däremellan" har satts samman av författaren och kulturvetaren Anna Ribbing och riktar sig till barn och familjer.
Här finns spännande tittskåp med känslorna glad, ledsen, arg och rädd. Du kan blunda och känna på mjukt och vasst, beskriva dina känslor och måla dina känslor med vatten på en tavla som går att använda om och om igen.

Helt nya ord på känslor kan du också skapa med känslosnurran. Ta plats på allvarliga pallen, blyga pallen, coola pallen eller drömmande pallen och snurra fram känslor som pytte-glad, svin-kär eller smyg-lycklig.
Sätt dig sedan ner och rita och måla hur de nya känsloorden kan se ut.

Utställningen finns på Folkets Hus Gnistan i Gullänget och pågår till 26 mars.

Publicerat