Du är här

2010-03-18 - Idas Thailand
Simon och Vee är parkamrater under ungdomsutbytet.

Konsten att diska och mata hundarna på samma gång

Hej jag heter Simon Eriksson och jag är med i utbytet SWY i Thailand. Jag Tänkte ägna min tid har med att belysa skillnaden Thailands små egenheter.

Den första sak jag observerade när jag kom till byn var hundarna, här är det hundar överallt och dom springer fritt. Dom sover på gatorna dom jagar än när man cyklar och dom äter resterna när man diskar. Att springa eller cykla här när det är mörkt är totalt livsfarligt för man blir jagad av stora horder av galna hundar som försöker bita än i fötterna.

En annan sak som man uppmärksammar ganska snart är att man äter ur samma skålar, med händerna. Man dricker ur samma glas och diskar glaset två tre gånger i veckan. Till saken hör också att i min familj är dom gummifarmare och för att gummit ska stelna häller man myrsyra i det, så händerna luktar grymt illa efter en sådan dag. Ibland har vi gäster som kommer för att stirra på den vita apan (mej) och dom delar också glas och tallrikar.

När jag duschade en dag hittade jag en springmask i tunnan med duschvatten och det flyter även runt massa damm i vattnet. En dag när jag kom hem hade dom bytt vattnet och det var ganska skönt.

Vad man får och inte får göra här är också ganska konstigt om du åker till Thailand som kille får du göra nästan vad som hälst men om du är tjej får du passa dig. Då får du nämligen inte vissla offentligt, visa axlarna eller sitta i kors med benen på ceremonier. Det finns antagligen en massa andra saker man inte får göra men det är svårt att fråga för man tänker inte tanken att man kanske inte får sjunga när man lagar mat. Oj jag glömde nästan att man får inte sova när man är sjuk man ska knapra piller och springa maraton, man blir inte tröstad när man är ledsen för man kan tydligen bli ännu ledsnare då och man ler oavsett hur man känner sig. Detta i kombination med att man inte förstår språket kan vara ganska förvirrande.

Ska du ta kort på en munk måste munken vara av samma kön som du och du får inte heller ta på en munk av annat kön. Det finns också regler om att du inte får vara ovanför en munk men jag har inte riktigt klarhet i hur dom fungerar än, språket är en svårforcerad barriär.

Det var allt för mig tack och hej, ta det lugnt.

Dela med dig av denna artikel på: