Du är här

2010-03-19 - Modo Hockey
Per-Åge Skröder blir Modo Hockey trogen. Foto: Håkan Nordström

Skröder valde Modo

Skyttekungen Per-Åge Skröder nobbade pengarna i KHL till förmån för Modo Hockey.
Det nya kontraktet gäller i två plus ett år.

– Skönt att det är klart, kommenterar Skröder. Hela tiden har Modo varit nummer ett, men det är klart jag funderade en aning när min agent fick bud från CSKA Moskva.


Tryggheten och det faktum att familjen - grabbarna blir tre och fem år i maj - trivs bra i Örnsköldsvik avgjorde.
– Vi vet vad vi har här och det avgjorde, säger Per-Åge. Det ska också bli ytterst intressant att få vara med i Modos nysatsning och uppbyggnad. 

Sportchefen Fredrik Andersson är förstås mycket nöjd.
– Det här känns mycket bra, säger han. Skröder är ju hur som helst en av de absolut bästa målgörarna år efter år i elitserien. En spelare som alla vill ha och visst var det tuffare än vanligt förhandla med honom den här gången. 

Per-Åge Skröder har gjort fyra säsonger i Modo. Han har visat en mycket jämn och bra kvalité då det gäller mål i grundserien. 30, 32, 30 resp. 17 mål har det blivit i grundseriespelet. Då tvingades han ändå vara borta efter OS på grund av den fotskada han ådrog sig mot Kanada i Vancouver.

Hur är det med den skadan nu?
– Inte helt bra, säger Per-Åge. Kanske var jag för het på gröten med isträning så snabbt in på skadan. Jag ville ju så gärna vara med i Elitserien då det gällde så mycket.

Ingen isträning de närmaste fyra veckorna, därefter rehab. Inget VM i Tyskland med andra ord?
– Läker skadan bra och det visar sig att den är hundraprocentigt läkt om fyra veckor finns det en liten chans, säger Per-Åge.


Modo Hockey Media
Dela med dig av denna artikel på: