Övrig sport

Lilla världscupen i Örnsköldsvik

Strålande solsken, peppade tävlande och fint före – det råder perfekta förhållanden när Lilla världscupen hålls i Örnsköldsvik.

Lilla världscupen är den största tävlingen i alpin skidåkning för åldrarna tio till elva år i Sverige. Drygt 160 skidåkare från de fyra distrikten Hälsingland, Jämtland/Härjedalen, Medelpad och Ångermanland tävlar under två dagar i Åsbacken om att bli bäst i regionen.

Ester Jacobsson är en av de 35 tävlande från Ångermanland. Den elvaåriga skidåkerskan som tävlar för Skulebergets AK vann guld i storslalom förra året i och hoppas göra om samma bedrift – men i år även i slalom.

– I slalomen blev jag sjuk men kom femma då. Den här veckan har jag laddat och vilat upp mig, säger Ester Jacobsson och kisar upp mot vårvintersolen.

– Jag tycker det känns bra. Det är hårt före, men jag gillar det – då måste man verkligen ta i.

Och det är fler än Ester som tar i. Sebastian Nordlander som tävlar för Kramfors AK har precis avslutat sitt första åk i storslalom och pustar ut i solskenet.

– Det gick inte så bra förra året, men nu är jag bättre och starkare, säger han och berättar att slalom som är söndagens tävlingsgren är hans starkaste sida och möjligheterna för en fin placering ser bra ut.

Publicerat