Mat & dryck

Thomas blev Världens bäste Ö-vikskock 2010

Thomas Strömstedt vann tävlingen. Tidigt i morgon (måndag) kan du se och lyssna på inslaget där fem Ö-vikskockar gjorde upp om titeln.

Vid 22-tiden i kväll (söndag 28 mars) kunde en av de fem finalisterna skryta över den fina och prestigefyllda utmärkelsen. Thomas Strömstedt, Den Gode Kocken drog det längsta strået.

Här är startfältet:

  • Anna-Maria Lindström, Ulvö Hotell
  • Andreas Westermak, Scandic Hotell
  • Andreas Blomdahl, Hampnäs Folkhögskola
  • Niklas Persson, Strutsfarmen Gerdal
  • Thomas Strömstedt, Den Gode Kocken

Varje tävlande fick två timmar på sig att skapa en varmrätt av förutbestämda råvaror. Varmrätten produceras i fyra portioner; tre till juryn och en portion som presentationsrätt.
Kockarna startade med 15 minuters mellanrum och juryn bedömde tävlingsbidragen efter smak, utseende och kreativitet.

Publicerat