Du är här

2010-03-29 - Övrig sport
Foto: Johan Franzén

Ängets volleybolldamer klara för Ettan

Ängets damer spelade till sig en plats i Division 1, landets näst högsta serie, i och med helgens seger mot Vännäs. Därmed har damerna gått obesegrade genom hela seriespelet och de båda efterföljande kvalmatcherna till Division 1. En imponerande bedrift av en nystartad verksamhet som inte spelat divisionsspel på 15 år.

Änget, som genom 3-0 seger i första hemmamatchen skaffat sig bästa tänkbara utgångsläge inför returmötet mot Vännäs, behövde i praktiken bara ta ett set för att säkra platsen i Ettan.

– Vi visste att Vännäs skulle vara ordentligt taggade efter första förlustmatchen då de var riktigt tagna på sängen och sannolikt underskattade oss, säger lagets tränare Mats Söderlind. Vi talade inför matchen om att vara lugna och inte stressa upp oss om de spelade bra och spelade som ett nytt lag. Vi koncentrerade oss på vårt grundspel och spelade med stora marginaler och gav på så vis bort minimum med gratispoäng till Vännäs.

Första set började jämt där lagen följdes åt fram till 10 poäng, innan Emma Thelander i Änget servade fram laget till en sjupoängsledning. Den släppte Änget aldrig utan vann komfortabelt med 25-14. Andra set blev jämnare med långa och tuffa anfall där publiken bjöds på bra underhållning med strålande försvarsspel från båda sidorna. Änget kunde rycka åt sig en 3-poängsledning vid ställningen 20 lika för att sedan vinna setet med 25-23.

I tredje set sjönk koncentrationen något hos Änget, vilket släppte in Vännäs i matchen. Svagt servmottagande i mitten av setet innebar att Vännäs hela tiden låg steget före och vann med 25-17.

– Vi fick samlade ihop oss och koncentrerade oss på att spela med större marginaler i mottagningarna, analyserar Mats Söedrlind. Speciellt på de tuffa servarna och framförallt ställa in blocken så att vi skulle få täta block eftersom Vännäs snabba kantspel fick anfallen att gå emellan blockarna och ner i backen framför våra försvarare.

I fjärde set fick Änget ordning på mottagningarna och spelade med större marginaler, till skillnad från Vännäs som gav bort ett par enkla bollar i slutet av setet. Detta tillsammans med bra blockspel från Ängets sida innebar att de vann setet med 25-20 och därmed matchen med 3-1 i set.
– Vi fick ordning på blockspelet och därmed fungerade försvaret bättre vilket gjorde att vi kunde knyta ihop matchen, summerar Mats Söderlind. Jättekul att vi kunde avsluta säsongen på bästa sätt med två segrar och kvalificering till Division 1-spel.


Resultat
Vännäs - Änget 1-3 (14-25, 17-25, 25-23, 20-25)
Dela med dig av denna artikel på: